sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 

Ajankohtaista

24.04.2023

Kunnanhallituksen päätöksiä 17.4.2023

Kunnanhallitus kokoontui maanantaina 17.4. päättämään mm. seuraava.

Hakemus perillisittä kuolleen henkilön kuolinpesän omaisuuden luovuttamisesta kunnalle

Valtiokonttori on hyväksynyt kunnan hakemuksen perillisittä kuolleen henkilön kuolinpesän omaisuuden luovuttamisesta Pöytyän kunnalle. Kunnanhallitus päätti ottaa kuolinpesän omaisuuden 8 745,07 euroa vastaan ja käyttää varat  ikäihmisten ja seniorien harrastusmahdollisuuksia ja sosiaalista kanssakäymistä edistäviin toimenpiteisiin.


Elisenvaaran, Riihikosken ja Yläneen yhtenäiskoulujen rehtorin virkojen tehtävät, kelpoisuusvaatimukset ja tehtäväkohtaiset palkat 1.8.2023 alkaen

Kunnanhallitus hyväksyi seuraavat yhtenäiskoulujen rehtorien tehtäväkohtaiset palkat 1.8.2023 alkaen:

  • Elisenvaaran yhtenäiskoulun rehtorin virka: tehtäväkohtainen palkka 5 179,86 €
  • Riihikosken yhtenäiskoulun rehtorin virka: tehtäväkohtainen palkka 5 079,86 €
  • Yläneen yhtenäiskoulun rehtorin virka: tehtäväkohtainen palkka 4 756,90 €


Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden kehittämisen valtionavustus

Pöytyän kunta on mukana Loimaan kaupungin hallinnoimassa maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden kehittämisen osahankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on mm. maahanmuuttajille suunnatun seudullisen ohjaus- ja neuvontapalvelun kehittäminen, digitaalisten palveluiden kehittäminen ja yhteistyön tiivistäminen maahanmuuttoon ja kotouttamiseen liittyvissä palveluissa Turun kaupungin kanssa. Kunnanhallitus päätti, että Pöytyä on mukana hankkeessa myös tulevalla hankekaudella ajalla 1.9.2023 - 31.8.2024. Pöytyän kunnan maksuosuus tulevalla kaudella on 6 738,38 euroa.


Lounais-Suomen jätehuolto-ohjelman hyväksyminen

Kunnanhallitus hyväksyi Lounais-Suomen jätehuolto-ohjelman vuosille 2023-28. Jätehuolto-ohjelma on jätehuollon yhteistoiminta-alueen kuntien yhteinen näkemys siitä, miten seudun kunnallista jätehuoltoa kehitetään seuraavien vuosien aikana. Ohjelma on valmisteltu yhteistyössä alueen jätehuollon toimijoiden sekä kuntien ja kaupunkien kanssa. "Kohti kiertotaloutta" -jätehuolto-ohjelman tavoitteet kiteytetään jätehuollon tavoitetilaa koskevassa visiossa vuodelle 2028 seuraavalla tavalla: "Alueen asukkaat, kunnat ja jätehuoltotoimijat toteuttavat yhteistyöllä onnistuneita ja kestäviä toimia jätteen määrän vähentämiseksi. Monipuoliset kunnalliset jätehuoltopalvelut on toteutettu ympäristön edut ja kiertotalouden periaatteet huomioiden."


Koulunuorisotyöntekijä

Kunnanhallitus päätti perustaa koulunuorisotyöntekijän määräaikaisen toimen ajalle 1.8.2023 - 31.12.2024. Koulunuorisotyöntekijän tehtäviin kuuluu osallistuminen koulun kasvatustyöhön ja toiminnallisen sisällön järjestämiseen. Tehtävien pääasiallisina suorituspaikkoina ovat koulut. Työtä tehdään ajoittain myös kouluajan ulkopuolella ja koulujen loma-aikoina yhdessä nuorisotyöntekijöiden kanssa. Varsinais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Pöytyän kunnalle valtionavustusta yhteensä 35 000 euroa käytettäväksi koulunuoristyöntekijän palkkaamiseesta johtuvien kulujen kattamiseen.


Ostotarjous Kyrön Rajamäentien vuokrarivitaloista

Kuntaan on jätetty kaksi ostotarjousta kunnan omistamista Kyrön Rajamäentien vuokrarivitaloista. Kyseiset kolme vuokrarivitaloa sijaitsevat Kortteli 81 -nimisellä kiinteistöllä (kiinteistötunnus 636-439-4-476) osoitteessa Rajamäentie 12-16, 21800 Kyrö. Rivitaloissa on yhteensä 15 asuinhuoneistoa, joista 13 huoneistoa (2 h + k) on 60 m2 ja 2 huoneistoa (1 h + kk) 35 m2 kokoisia. Asuinpinta-alaa vuokrataloissa on yhteensä 850 m2. Puurakenteiset talot ovat valmistuneet vuonna 1981. Kunnanhallitus hyväksyi Tanevest Oy:n tarjouksen ja päätti myydä vuokrarivitalot 290 001 euron kauppahintaan. Myynnin ehtona on, että ostaja sitoutuu pitämään kaupan kohteena olevia asuinhuoneistoja vuokrattuina vähintään 10 vuoden ajan.


Pöytäkirjan julkaisu

17.4. kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla kokouspalvelussa

Kunnanhallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 15.5.

 
 
x