Sisältöön »
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
Kuhankuonon maisemaa, pitkospuut joilla ihmisiä
 
Voi hyvin
 

Kuhankuono ja Kurjenrahkan kansallispuisto

Kuhankuonon retkeilyreitistön suurimmat metsäalueet sijaitsevat n. 35 km Turusta pohjoiseen olevilla laajoilla, pääosin Pöytyän, Mynämäen, Nousiaisten, Vahdon ja Auran kuntiin kuuluvilla metsäalueilla. Vuonna 2009 tapahtuneiden uudelleenjärjestelyiden jälkeen edustava osa reitistöä ulottuu myös Turun ja Raision kaupunkeihin sekä Maskun ja Ruskon  kuntien alueille. Tämä reitistön osa tunnettiin aiemmin ns. Suokullan reittinä.

Tarjolla on useita opastettuja rengasreittejä laavu- ja nuotiovarusteineen. Rengasreittien ja niitä yhdistävien yhdysreittien kokonaispituus on yli 200 km. Retkeileville ryhmille on tarjolla paikallisten yrittäjien monipuoliset retki- ja elämyspalvelut.

Pöytyän alueella lähtöpaikkoina toimivat mm. Haukkavuori, Valasranta ja Soikeroinen. Ajo-ohjeet näille ja muille käytössä oleville lähtöpaikoille löydät Kuhankuonon retkeilyreittiyhdistyksen julkaisemasta lähestymiskartasta (pdf). Tarkemmat kuvaukset reiteistä sekä niiden varrella olevista palveluista löytyvät yhdistyksen ylläpitämiltä kotisivuilta.

Lisää Kurjenrahkan kansallispuistosta:

    Savojärvi kesäyössä

    Pitkospuut alkukesän vihreydessä


 

Ota yhteyttä

 

Markus Salo
liikuntakoordinaattori
puh. 040 054 7583
markus.salo(a)poytya.fi