sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
kuukauden yrittäjä -sarjassa tutustutaan pöytyäläisiin yrittäjiin
 
Petri Rannikko, Massiivipuun yrittäjä, puuseppä
 

Massiivipuun yrittäjä Petri Rannikko

Kuukauden yritys Pöytyällä -sarjassa tutustutaan pöytyäläisiin yrityksiin ja yrittäjiin. Tällä kertaa haastattelussa on Massiivipuun yrittäjä Petri Rannikko.

Kuka olet?

"Olen Petri Rannikko, Massiivipuun yrittäjä Pöytyän Riihikoskella".

Mikä on Massiivipuun tarina?

"Olin jo lapsena kiinnostunut puutöistä ja olen koulutukseltani puuseppä. Urani alkuaikoina työskentelin Ransipuu Oy:ssa, ja kun yritys lopetti toimintansa, perustin oman yritykseni, Massiivipuun, vuonna 1996."

Mitä yrityksesi tekee?

"Massiivipuu valmistaa käsityönä mittatilaustöitä puusta sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Tuotteisiini kuuluvat muun muassa erilaiset kalusteovet, ja teen myös huonekalujen kunnostusta.
 
Mieleenpainuvia projekteja ovat olleet muun muassa aikoinaan Nokian toimitiloihin tehdyt puusepän työt kuten kaiteet ja askelmat. Massiivipuun asiakkaina on ollut myös kauppakeskuksia (esim. Iso Omena) rakennusvaiheessa. Myös museoviraston erilaisissa projekteissa on ollut mielenkiintoista toimia (esim. Tuorlan huvimajan kunnostus). Mainittakoot, että teen paljon töitä myös omakotitalorakentajille, ja yksityisasiakkaat ovatkin tärkeä asiakaskunta. 

Teen yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa, esimerkiksi metallialan yrityksen kanssa, joka valmistaa metalliosat rappusiin, ja minä vastaan puuosista." 

Mikä on parasta yrittäjyydessä juuri Pöytyällä?

"Pöytyä on yrittäjäystävällinen kunta ja täällä on hyviä yrityksiä yhteistyökumppaneina. Toivoisin kuitenkin, että (yritys)tonttialueita laitettaisiin myyntikuntoon. Massiivipuun viereinen yritystonttialue odottaa vielä infrastruktuurin rakentamista."

Mikä on haastavinta yrittäjyydessä?

"Haastavinta on löytää tasapaino työmäärän kanssa."

Miltä tulevaisuus näyttää Massiivipuulla ja alalla?

"Puusepäntyön yritysten määrä tuntuu vähenevän. Arvostusta alaa kohtaan on, mutta tuotteiden kustannusrakenne saattaa olla haastava ostajille. Kiinnostusta käsityöhön on edelleen olemassa, mutta tulevaisuus näyttää, miten taloustilanne kehittyy isommassa kuvassa."


Vinkkisi yrittäjyyttä pohtiville?

"Älä laita liiketoimintaasi yhden kortin varaan, esimerkiksi alihankinnassa. Vaikka liikeidea olisi hyvä, niin asiakkaiden löytäminen on avain menestykseen."

Seuraavan kuukauden yrittäjäesittely tehdään yrityksestä, jonka kanssa Massiivipuu tekee yhteistyötä. Edellinen juttu oli OVR-Metalli, joka tekee yhteistyötä Massiivipuun kanssa.

Lue lisää: Pöytyän yrityskenttä - tutustu yrityksiin!

Juttu on julkaistu 19.12.2023

 
 
x