sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 
Kuvassa Marja laseissa, joita hän käytti ystävänpäivänä kun aiheena oli jotain punaista
 

Kuka ja mitä?

Marja Heiliö – Riihikosken yhtenäiskoulu, 3b-luokan opettaja ja yläkoulun liikunnanopettaja.

Ulkona satavat julmetun isot lumiräntähiutaleet eivät tunnu häiritsevän välituntiaan viettäviä oppilaita ja opettajanhuoneessa vastavuoroisesti on tunnelmallisen lämmin ilmapiiri.

Kouluaan täällä käy päivittäin noin nelisensataa oppilasta, joten aivan pienestä koulusta ei ole kyse.

Marjan luokalla on 17 oppilasta ja liikutettavia yläkoululaisia on noin 150 henkeä.

Alakoulun puolella on kaikki luokat noin kahdenkymmenen oppilaan kokoisia, joten oppilaiden yksilölliseen huomioimiseenkin riittää aikaa.

Riihikoskella koulualue on jaettu nimillä Joki, Keto, Kylä ja sivurakennus Kartano. Nimet tulevat Pöytyän Aurajoki-aluetta mukaillen. Ainoat hieman erillään muista ovat ykkös- ja kakkosluokkalaiset, ollessaan ”Kedolla”.

Parasta työssäsi?

Hyviä puolia työssäni on monipuolisuus ja että sitä voi tehdä omalla tyylillä. Samoin yhteinen opettajienhuone luo yhteenkuuluvuutta.

Lasten ja nuorten parissa tekeminen, kuten myös aikuisten kanssa, on palkitsevaa ja tärkeä osa työtä. Sama sosiaalisuus jatkuu myös vapaa-ajalla, esim. salibandyssä.

Mieleen jäänein muisto työn ääreltä?

Kun järjestettiin koulun 100-vuotisjuhlat, niin koko koulu viimeisintäkin oppilasta myöten oli mukana tekemässä niitä. Se yhteisöllisyyden tunne oli upeaa.

Samoin kuin koulussa, myös kylissä löytyy vielä sitä oikeaa yhteisöllisyyttä, mikä isommista paikoista tuntuu kadonneen.

Mitä haluaisit näyttää ulkopaikkakuntalaiselle Pöytyältä?

Tämä oli helppo, koska minulle Kisariihi on tärkeä sekä työn, että vapaa-ajan puolesta.
Haluan viedä vierailijat katomaan salibandyä, kun Pöytyän urheilijoiden miesten joukkue pelaa paikallisottelua Kyrön palloseuran miehiä vastaan. Koko sali on aivan täynnä, katsojilla on fanipaidat, rummut ja mahtava tunnelma – aivan kuin jossain huippusarjan jalkapallo-ottelussa. Vaikka kyse on ”vain” kolmosdivarista, tunnelma on aivan huikea.

Mikä on oma lempipaikka?

Lapsuudenkoti, Kyrössä.

Tärkein työväline?

Sydän, työtä tehdään sydämellä ja nämä lasit edustavat sitä ja myös sitä, että välillä pitää heittäytyä.  Joskus kannattaa katsella maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi.

Kuvassa Marja laseissa, joita hän käytti ystävänpäivänä kun pukeutumisteemana oli jotain pukeutua johonkin punaiseen.

Julkaistu 23.4.2024

 

Tutustu muihinkin kunnan töihin ja niiden tekijöihin.

 

Ota yhteyttä

 
x