Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiiliskuva
 
Kunta ja hallinto
 

Käytännön ohjeita kuntalaisille

Tarkista kotivara

Eri maat ovat asettaneet hyökkäyksen johdosta Venäjän vastaisia pakotteita, joilla saattaa olla vaikutusta mm. elintarvikkeiden ja muiden kodin perustarvikkeiden sekä esimerkiksi polttoaineen saatavuuteen. Kuntalaisia suositellaankin tarkistamaan oman kotivaransa riittävyys.

Huomioi matkustussuositus

Kuntalaisia pyydetään huomioimaan myös, että ulkoministeriö on antanut suosituksen välttää kaikkea matkustamista Venäjälle. Ministeriön mukaan riskit maksuliikenteen ja matkustamisen häiriöihin ovat kasvaneet ja kansainväliset rahansiirrot voivat vaikeutua, mikä voi tehdä mahdottomaksi esimerkiksi ulkomaalaisilla maksukorteilla maksamisen tai käteisen rahan nostamisen pankkiautomaateista. Lisäksi riskit Suomen ja Venäjän väliseen sekä Venäjän sisäisen liikenteen häiriöihin ovat kasvaneet, mikä voi vaikeuttaa liikkumista.

Lapset ja nuoret uutistulvassa

Ukrainan tilanne näkyy myös runsaana uutisointina, ja lapset voivat säikähtää uutisissa näkemäänsä inhimillistä hätää, katastrofeja, sotaa tai väkivaltaa. Yksittäiset kuvat ja äänet voivat pelottaa kaikenikäisiä, mutta etenkin pieniä lapsia, jotka eivät seuraa uutisia tarkoituksella.