Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiilis-normal.jpg
 
Kunta ja hallinto
 
 

Ukrainalaiset Pöytyällä

Jos saavut Ukrainasta Suomeen Venäjän hyökkäyksen takia, voit oleskella maassa viisumivapaasti, hakea tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa. Voit aloittaa työnteon tai opiskelun Suomessa heti haettuasi tilapäistä suojelua.

Tilapäinen suojelu
Tilapäinen suojelu on tarkoitettu Ukrainasta sotaa pakeneville henkilöille. Tilapäisen suojelun tarkoituksena on, että heille voidaan tarjota nopeasti väliaikaista suojelua. Katso lisätietoja Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta.

Turvapaikan hakeminen
Suomessa turvapaikkaa haetaan henkilökohtaisesti poliisin tai rajatarkastusviranomaisen luona. Lisätietoja Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla.

Ukrainasta paenneiden majoittaminen
Maahanmuuttovirasto vastaa Ukrainasta paenneiden majoittamisesta. Voit lukea lisää majoituksesta Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta.

Pöytyälle saapuvien ukrainalaisten auttaminen
Pöytyällä on lukuisia ukrainalaisia töissä ja he ovat huolissaan perheistään ja sukulaisistaan. Moni ukrainalainen on joutunut jättämään kotinsa ja etsii nyt turvaa Euroopasta. Pöytyäläisissä yrityksissä on ukrainalaisia työntekijöitä, joiden läheisiä tai perheenjäseniä on tulossa nyt tutulle alueelle Suomeen. Mikäli sinulla on luovuttaa huoneistoja tai asuntoja Pöytyälle saapuville ukrainalaisille, voit olla yhteydessä kuntaan:
Vaihde puh. (02) 481 000 (klo 9.00-11.00)
kunta@poytya.fi

Yritykset, joilla on ukrainalaisia työntekijöitä voivat olla käytännönjärjestelyistä tarvittaessa yhteydessä:
Janne Vainikkala, p. 040 762 5691, janne@auranmaa.fi