sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
legomuseo Vanha-Palikka ja yrittäjä Velmeri Männikkö.
 
legomuseo Vanha-Palikan perustaja Velmeri Männikkö legorakennelman vieressä
 

Vanha-Palikka
legomuseon yrittäjä Velmeri Männikkö


Kuukauden yrittäjä Pöytyällä -sarjassa tutustutaan pöytyäläisiin yrittäjiin. Heinäkuun 2023 yrittäjätarinassa haastatellaan nuorta yrittäjää Velmeri Männikköä, joka on perustanut Suomen ainoan legomuseon nimeltään Vanha-Palikka. Paikka on suosittu vierailukohde Pöytyällä  viime kesänä museolla kävi kolmisen tuhatta vierailijaa.

Vanha-Palikka legomuseon perustaja, Velmeri Männikkö, mikä on yrityksesi tarina?

 "Olen pienestä pitäen rakennellut legoilla. Ensimmäisen legonäyttelyn järjestin 11-vuotiaana. Legomuseon perustaminen lähti neljä vuotta sitten liikkeelle aloittaessani 14-vuotiaana 4H-yrittäjänä. Kysyin koulun rehtorilta rakentamilleni legoille vuokratilaa vanhasta koululuokasta. Siitä se museo sitten alkoi rakentua ja on laajentunut useammalla huoneella tähän päivään mennessä.

Yrittäjäksi lähdin myös sen takia, että tapaisin samanhenkisiä ihmisiä. Legojen rakentelijoilla on laaja yhteisö ympäri maailmaa. Sen lisäksi meillä käy täällä museolla satoja hyväntuulisia vierailijoita viikoittain." 

Mikä on parasta yrittäjyydessä juuri Pöytyällä?

"Pöytyän Kyrön sijainti ysitien varressa on todella hyvä. Tänne Vanha-Palikkaan on helppo tulla varsinkin Turun ja Tampereen suunnasta. Myös yleisesti ottaen maalla on mukavaa!"
 

Mikä on haastavinta yrittäjyydessä?

"Markkinointi voi olla haastavaa, mistä ja miten tavoittaa yleisön.
 
Osallistuin Suomen Lego Masters kilpailuun, joka tuli ulos vuonna 2021, mikä nosti legomuseon laajemmin suuremman yleisön tietoisuuteen. Meillä käy täällä legomuseolla paljon myös legofaneja, vakikävijöitä."
 

Miltä tulevaisuus näyttää legomuseolla?

"Aloitan syksyllä Pöytyän lukiossa kolmannen vuosiluokan. Tulevaisuus museon osalta on avoinna. Olen miettinyt mahdollisesti lähteväni opiskelemaan ja haaveenani on työskennellä Tanskan Legolandiassa.
 
Täten, kehotan Vanha-Palikasta kiinnostuneita vierailemaan täällä vielä tämän kesän aikana!"
 

Anna jokin vinkki yrittäjäksi ryhtymistä miettivälle?

"Tee rohkeasti sitä, mistä unelmoit!"
 
Lisätietoja legomuseosta: https://vanha-palikka.business.site/, somessa @vanha.palikka
 
 

Lue lisää: Pöytyän yrityskenttä - tutustu yrityksiin!

 
x