Vaikuttajaryhmät
Pöytyän kunnassa on neljä vaikuttajaryhmää:
Kylien neuvottelukunta
Pöytyän kunnanhallitus päätti 21.6.2010 perustaa kuntaan kylien neuvottelukunnan 1.1.2011 lukien. Neuvottelukunnan tehtävänä on kunnan ja kylien välisen yhteistyön vahvistaminen sekä kylien keskinäisen yhteistyön edistaminen.
Lapsi- ja perheneuvosto
Pöytyän kunnanhallitus hyväksyi 15.8.2016 § 194 Pöytyän koululautakunnan ehdotuksen perustaa Pöytyän lapsi- ja perheneuvosto ja samalla kunnanhallitus hyväksyi lapsi- ja perheneuvoston toimintasäännön.
Nuorisovaltuusto
Pöytyän kunnanhallitus hyväksyi vapaa-aikalautakunnan ehdotuksen nuorisovaltuuston perustamisesta 21.11.2011:
Nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava nuorisovaltuusto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä.
Nuorisovaltuustolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä kunnan asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muissakin asioissa, joiden nuorisovaltuusto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittäviä. Nuorisovaltuusto tulee ottaa mukaan lasten ja nuorten osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen kunnassa. (Kuntalaki).
Vanhus- ja vammaisneuvosto
Pöytyän perusturvalautakunta esitti kokouksessaan 24.2.2009 kunnanhallitukselle yhden vanhusneuvoston nimeämistä Pöytyälle ja kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen 9.3.2009. Tätä ennen toimivat Pöytyän vanhusneuvosto ja Yläneen vanhusneuvosto.
Vanhus- ja vammaisneuvosto yhdistettiin kunnanhallituksen kokouksessa 11.9.2017, jolloin hyväksyttiin neuvoston toimintasääntö.
Ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä.
Vanhusneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta. (Kuntalaki).