sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Yläneen luontokapinettim erilaisia puun runkoja.
 
 

Elämän etsintä

"Kaikki alkaa auringosta, keltaisesta pallerosta, jonka kevätsäde keltainen pian saavuttaa lehden rauduksen."

Elämän etsintä -päivän kuluessa osallistujille kerrotaan elämän olemuksesta, siitä mitä elämä on, mistä sitä löytyy ja miksi juuri sieltä. Puhutaan elämän perimmäisistä reunaehdoista − energian virrasta ja aineiden kierrosta. Kaikki tämä kerrotaan helposti ymmärrettävällä tavalla, metsäkävelyn yhteydessä ja metsästä esimerkkejä etsien. Päivän ohjelmasisältö on kutakuinkin seuraavanlainen:

Aluksi mennään metsään. Noin tunnin ajan selvitetään elämän etenemistä tuotannosta hajotukseen asti. Samalla kerätään maaperäeläimiä.

Sisällä kerrataan metsässä nähtyä samalla, kun liimataan, piirretään ja väritetään Elämän etsintä -juliste, jonka kukin osallistuja saa kotiin viemisikseen. Tähän kuluu aikaa noin tunti.

Seuraavaksi käydään tutustumassa Luontokapinetin näyttelyyn, kiivetään ulkona näkötorniin ja sitten on aika evästauolle. Tästä selvitään tunnissa, jos on kiire − enemmänkin aikaa kuluu, jos sitä on.

Elämän etsintä -paketin kesto on siis noin 3-4 tuntia. Päivän aikana tarvitaan maastoon sopiva varustus − saappaat ovat aina käytännölliset, eritoten sadesäällä. Paketti on suunniteltu toteutettavaksi sulan maan aikaan, mieluiten silloin, kun puissa on lehtiä ja joitakin kukkia löytyy kerättäväksi. Kaikki päivän kuluessa tarvittavat välineet järjestää luontokoulu.

Elämän etsintä on suunnattu ala-asteikäisille osallistujille. Ryhmäkoolla ei sinänsä ole rajoitusta, yli 20 lapsen ryhmissä toiminnan sujuvuus alkaa kuitenkin vaikeutua. 

 
 

Luontokapinetti
Hovilanmäentie 2, 21900 Yläne
puh. 040 7219689

 
x