sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 
joulukimara-2023729923548.jpg
 

KANSALAISOPISTON KEVÄÄN 2024 LUENTOJA (päivitys 18.12.)

 Riihikosken Studia Generalia -luennot: Riihikosken yhtenäiskoulu, ke klo 17.30
 Ke 21.2. Tuomo Hirvonen, everstiluutnantti: Ukrainan sodan opetukset Suomen asehankinnoille ja maanpuolustukselle; ke 28.2. Joni Lindeman, everstiluutnantti, V-S Reservipiirien tj: Ukrainan sodan syyt ja seuraukset; ke 6.3. Joni Lindeman: Ukrainan sota ja Venäjän asevoimat; ke 20.3. Timo Soikkanen, professori: Mannerheim ja naiset;  ke 27.3. Ilkka Virta, KT: Kurkijoki ja Sortavala - idylliset taajamat Laatokan rannalla; ke 4.3. Elias Ruutti, Liikenneturvan yht.pääll: Ennakoiva ajaminen.  Vapaa pääsy.
 

Marttilan Studia Generalia -luennot: Marttilan kirjasto, ke klo 17.30
 Ke 17.1. Markku Jokisipilä, EK-tutk.k. joht., apul.prof: Yli pauhun kenttien hurmeisten – sota, Suomi ja suomalaisuus;  ke 24.1. Seppo Posio, hist.harr: Suomalaisen kaukopartion retkiä ja desantteja Turun seudulla; ke 7.2. Joni Lindeman: Tuvallisuusympäristömme viimeaikainen muutos ja kokonaisturvallisuus; ke 21.2. Joni Lindeman: Viranomaiset, kunnat ja kansalaiset poikkeusoloihin varautumisessa Tot. opiston ja Marttilan kirjaston yhteistyönä. Vapaa pääsy.
 

Oripään Studia Generalia -luennot: Oripään seurakuntatalo, ti klo 17.30
 Ti 27.2. Markku Jokisipilä: Perussuomalaisten nousu ja suomalaisen puoluejärjestelmän muutos; ti 5.3. Markku Jokisipilä: Urheilun ja politiikan suhteesta ja tämän suhteen muuttumisesta;  ti 12.3. Timo Soikkanen: Presidentit ja huumori - Suomen presidenttien huumorintaju ja hauskoja juttuja heidän sutkauksistaan ja kokemuksistaan; ti 19.3. Seppo Posio:  Suomalaisen kaukopartion retkiä ja desantteja Turun seudulla. Tot. opiston ja Pöytyän seurakunnan yhteistyönä. Vapaa pääsy.

Koirien hyvinvointi -luentosarja: Opistotalo, Kyrö ke 3.4. ja 24.4. klo 17.30 Katri Koskinen, eläinten kouluttaja ja hoitaja: Koiran koulutuksen perusteet sekä  Koiran psyykkinen hyvinvointi.

 Luonnon ihmeitä -luentosarja: Yläneen Luontokapinetti , ti klo 17.30                                    Ti 16.1. Pasi Nurmi, FT: Tähtitiedettä kaikille; ti 30.1. Jukka Palm, arkeologi, HuK, erä- ja luonto-opas: Lepakot;  ti 6.2. Jukka Palm: Suomen matelijat; ti 5.3. Erkki Kallio, lintuharrastaja, majuri: Lintujen muutto; ti 19.3. Lauri Anttila, Pyhäjärvi-instituutin asiantuntija, FM: Pyhäjärven suojelutyö.Luentosarja tot. Auranlaakson kansalaisopiston ja Yläneen Luontokapinetin yhteistyönä. Luentoihin on vapaa pääsy. 


 Studia Generalia -luento Oripään seurakuntatalossa (os. Kertuntie 5).  

  • Ti 14.11. Markku Heinonen, everstiluutnantti, Liedon veteraaniperinne-toimikunnan pj: Kantti kesti – naisten ja nuorten valtava työtaakka kotirintamalla sota-aikana. Studia Generalia -luento Oripään seurakuntatalossa (os. Kertuntie 5). Luento toteutetaan kansalaisopiston ja Pöytyän seurakunnan yhteistyönä.  Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista! (8.11.)
  • Ti 28.11. Markku Heinonen: Veteraanisukupolven perinteen kerääminen, siirtäminen ja vaaliminen. Studia Generalia -luento Oripään seurakuntatalossa (os. Kertuntie 5). Luento toteutetaan kansalaisopiston ja Pöytyän seurakunnan yhteistyönä. Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista! (8.11.)

FM, rehtori emerita Outi Jalosen sairastumisen takia hänen illalle to 2.11. Kyrön opistotaloon (os. Kehityksentie 2 Kyrö) suunniteltu luentonsa on jouduttu peruuttamaan. Outi Jalosen tilalla ”pikakomennuksella” ystävällisesti lupautui luennoimaan Seppo Posio aiheesta ”Neuvostoliiton suurhyökkäys ja Kannaksen läpijuoksu kesäkuussa 1944”. Tervetuloa kuulemaan!

26.10.23: Keskiviikkona 1.11. everstiluutnantti  Joni Lindeman luennoi Marttilan kirjastossa (os. Härkätie 723) klo 17.30 aiheesta ”Ukrainan sota ja Venäjän asevoimat”.  Luento toteutetaan Auranlaakson kansalaisopiston ja Marttilan kirjaston yhteistyönä ja siihen on vapaa pääsy.

12.9.2023 Opiston kurssit alkavat pääsääntöisesti tällä viikolla. Monissa ryhmissä on vielä tilaa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot kursseista löytyy https://uusi.opistopalvelut.fi/auranlaakso/fi/

 

Auranlaakson kansalaisopiston tunnus

Auranlaakson kansalaisopisto

Käyntiosoite:
Kehityksentie 2, 21800 Kyrö

Toimisto avoinna:
ma–pe klo 9–15
puh. 040 672 2969
Teemme töitä myös etänä, joten tavoitat meidät parhaiten puhelimitse ja sähköpostitse.

 
x