sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Pöytyän kunta Kyrön yksikkö
 
 

Ostolaskujen vastaanotto

Verkkolaskut

Pöytyän kunta (y-tunnus 1929519-5) ottaa vastaan laskuja mieluiten sähköisesti. Tämä nopeuttaa ostolaskujen käsittelyä, vähentää virheitä sekä tuo säästöjä.

Laskun vastaanottajana tulee olla Pöytyän kunta ja laskulta pitää myös löytyä viittaus tilaajaan ja / tai kustannuspaikkaan / kohteeseen / kiinteistöön, johon tavara tai palvelu on tilattu.

Verkkolaskuoperaattorimme on: Vakka-Auranmaan Osuuspankki.
Verkkolaskuosoite (IBAN-tilinumero): FI4753801120002222
Välittäjätunnus (BIC-koodi): OKOYFIHH

Jotkut järjestelmät vaativat e-laskuosoitteen lisäksi myös OVT-tunnuksen. OVT-tunnus ei kuitenkaan toimi verkkolaskuosoitteena.

OVT-tunnus (0037+ y-tunnus): 003719295195.

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän laskut eivät kuulu Pöytyän kunnalle vaan menevät suoraan kuntayhtymälle Riihikoskelle.

Paperilaskut

Mikäli ostolaskujen sähköinen välitys ei ole mahdollista, vastaanotamme edelleen laskuja myös paperilla.

Paperilaskut voi lähettää osoitteella: ostolaskut(a)poytya.fi.

tai

Pöytyän kunta
Kyrön toimipiste/Laskut
Kehityksentie 6, 21800 Kyrö

Paperilaskuista sähköisiin

Toimitatko laskusi edelleen paperisina? Haluaisitko siirtyä sähköiseen laskujenkäsittelyyn, mutta asia tuntuu turhan vaikealta?

Pöytyän kunta tekee yhteistyötä Qvalian kanssa, joka tarjoaa verkkolaskutusportaalin ja auttaa näin kunnan toimittajia sähköiseen laskutukseen siirtymisessä.

Verkkolaskutus on suoraviivaisempaa ja edullisempaa kuin paperilaskutus, jossa yrittäjän rahaa uppoaa esimerkiksi kirjekuoriin, kopiopapereihin, postituskuluihin sekä kunnan rahoja kuluu lisäksi arkistointiin ja skannaamiseen liittyviin kustannuksiin. Osto- ja myyntilaskujen sähköisessä käsittelyssä säästetään siis runsaasti aikaa ja rahaa molemmin puolin.

Voimme siis tarjota sähköisen laskutusjärjestelmän veloituksetta kaikille toimittajillemme. Rekisteröidy käyttäjäksi sivustolla: https://info.qvalia.com/poytya tai ota yhteyttä taloustoimistoon, jos kiinnostuit aiheesta.

Verkkolaskulaki pohjautuu EU:n verkkolaskudirektiiviin, jonka tavoitteena on edistää taloushallinnon automatisaatiota ja yhdenmukaistaa sähköistä laskutusta EU-alueella

Tarpeelliset viitetiedot laskuissa

Ostolaskut käsitellään keskitetysti Kyrön toimipisteellä taloustoimistossa, jossa paperiset laskut skannataan tietokoneelle ja verkkolaskuina tulevat laskut noudetaan pankista sähköisesti. Tämän jälkeen laskut lähetetään sähköiselle hyväksyntäkierrokselle. Jokainen lasku kiertää kahden käsittelijän kautta, heistä ensimmäinen tarkastaa laskun ja toinen (johtava viranhaltija tai muu ko. lautakunnan hyväksymä) hyväksyy laskun. Hyväksytty lasku palautuu takaisin taloustoimistoon, jossa se siirretään kirjanpito-ohjelmaan ja sieltä eräpäivän mukaisesti maksuun.

Edellä mainittuun kiertoon kuluu aikaa, koska käsittelijät eivät välttämättä aina ole heti käsittelemässä laskujaan. Tästä syystä on tärkeää, että laskut saapuvat suoraan Kyrön toimipisteelle ja että laskuista löytyy riittävät tiedot siitä, kuka tavaran tai palvelun on tilannut ja mihin kohteeseen/yksikköön ko. lasku liittyy. Kunnollisten viitetietojen perusteella lasku osataan heti ohjata oikeille henkilöille kiertoon, jolloin lasku varmimmin saadaan myös oikeaan aikaan maksuun.

Laskumerkinnät

Pöytyän kuntaan sovelletaan rakentamispalveluiden käännettyä verovelvollisuutta AVL 8 c §.

Arvonlisäverolain 209 b § sisältää luettelon pakollisista laskumerkinnöistä, jotka ovat:

 • laskun antamispäivä
 • juokseva tunniste
 • myyjän arvonlisäverotunniste (y-tunnus)
 • ostajan arvonlisäverotunniste käännetyn verovelvollisuuden tilanteissa ja yhteisökaupassa
 • myyjän ja ostajan nimi ja osoite
 • tavaroiden määrä ja luonne sekä palvelun laajuus ja luonne
 • tavaroiden toimituspäivä, palvelujen suorituspäivä tai ennakkomaksun maksupäivä
 • veron peruste verokannoittain ja yksikköhinta ilman veroa ja hyvitykset ja alennukset (jos eivät yksikköhinnassa)
 • suoritettavan veron määrä
 • verottomuuden tai käännetyn verovelvollisuuden peruste
 • tiedot uusista kuljetusvälineistä
 • maininta käytettyjen tavaroiden sekä taide-, antiikki- ja keräilyesineiden tai matkatoimistojen marginaaliverotusmenettelystä
 • muutoslaskussa viittaus aikaisempaan laskuun

Kevennettyä laskumerkintävaatimusta sovelletaan loppusummaltaan enintään 250 euron suuruisten laskujen osalta, jolloin merkinnät ovat seuraavat:

 • laskun antamispäivä
 • myyjän nimi ja arvonlisäverotunniste (y-tunnus)
 • myytyjen tavaroiden määrä ja luonne sekä palvelujen luonne
 • suoritettavan veron määrä verokannoittain tai veron peruste verokannoittain.

Hinnat voidaan ilmoittaa arvonlisäverollisina, jos suoritettavan veron määrä on merkitty; veron perustetta ei tarvitse ilmoittaa.

 
x