sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Kurjenrahkan kansallispuiston portti
 
 

Tervetuloa Pöytyälle!

Pöytyä on vireä, hyvien palvelujen maaseutukunta, joka sijaitsee varsinaissuomalaisessa, vuosisatoja viljellyssä Aurajokilaaksossa sekä läntisiltä osiltaan pääosin Pyhäjärveen laskevan Yläneenjoen laaksossa.

Luonnosta kiinnostuneelle matkailijalle Yläneen Luontokapinetti antaa tuhdin tieto- ja elämyspaketin nykyaikaisen multimedian ja perinteisen luontonäyttelyn keinoin.

Pöytyän luonto tarjoaa matkailijalle muutenkin runsaasti tekemistä.

Haukkavuoren luonto- ja maastoliikuntakeskuksesta löytyy hienot puitteet hiihtäjille, kun taas Kuhankuonon retkeilyreitistöltä löytyy sopivat reitit niin päiväretkeilijälle kuin pidempääkin vaellusta kaipaavalle. Kurjenrahkan kansallispuisto ja Vaskijärven luonnonpuisto tarjoavat luontoliikkujalle arvaamattoman upeita elämyksiä. Lisäksi kesällä voi virkistäytyä pulahtamalla veteen Pyhäjärven rannalla Kalikassa, ja liikuntahalli Kisariihi on puolestaan sisäliikkujan olohuone.

Pöytyän sijainti valtatien 9, kantatien 41 ja Turunväylän 204 varrella on luonut hyvät edellytykset monipuoliselle elinkeinoelämälle. Matkailijan kannattaa muistaa myös kunnan torit. Keskiviikkoisin Kyrön torilla tavara vaihtaa vilkkaasti omistajaa, kun taas Riihikoskella Mäkiäisten talon pihalla toripäivä on torstaisin ja Yläneellä lauantaisin.

Kulttuurinnälkäinen voi puolestaan seurata kesäteatteria museorannassa ja Lystmetässä tai olla Aaltosen kuvanveistäjäsuvun juurilla. Akateemikko Wäinö Aaltosen ja kuvanveistäjä Aarre Aaltosen syntymäpaikka sijaitsee kulttuurihistoriallisen Aurajoen rannoilla.

 
x