sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Nuori henkilö makoilee nurmikolla
 
 

Suunnitelmat, ohjeet ja periaatteet

Oppilaiden hyvinvoinnin turvaaminen on kodin ja koulun yhteinen tavoite. Hyvinvointia edistetään useilla keinoilla, joista koulupoissaolojen seuraaminen on yksi. Kaikissa Pöytyän perusopetuksen kouluissa käytetään poissaolojen seuraamiseen yhteistä poissaolomallia.

Oppilaiden läsnäoloa koulussa seurataan jatkuvasti. Luokanopettaja tai luokanvalvoja seuraa oppilaan poissaoloja ja puuttuu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa koulupoissaoloihin mallin mukaisesti. Huolen syntyessä opettaja keskustelee asiasta oppilaan kanssa, on yhteydessä huoltajiin ja sopii mahdollisesta yhteydenotosta oppilashuollon työntekijään, joka voi olla terveydenhoitaja, lääkäri, psykologi tai kuraattori. Poissaolojen syistä ja kokonaistilanteesta tehdään perusteellinen kartoitus, jonka perusteella sovitaan mahdollisista tukitoimista.

Poissaolojen seuraamisella ja selvittämisellä pyritään puuttumaan poissaoloihin varhain ja ehkäisemään varhaisella puuttumisella ongelmien kasvaminen sekä poissaolokierteen syntyminen. Tavoitteena on turvata oppilaan hyvinvointi yhteistyössä kotien kanssa. Huoltaja voi olla myös itse yhteydessä luokanopettajaan, luokanvalvojaan tai oppilashuoltoon, mikäli on huolissaan lapsen tai nuoren koulupoissaoloista

 
 

Marianne Mäkelä
sivistysjohtaja
puh. 040 672 3190
marianne.makela(a)poytya.fi

 
x