sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 

Ajankohtaista

31.03.2023

Kunnanhallituksen päätöksiä 27.3.2023

Kunnanhallitus kokoontui maanantaina 27.3. Riihikosken Virastotalolla ja päätti mm. seuraavista asioista.

Henkilöstökertomus vuodelta 2022

Kunnanhallitus käsitteli vuoden 2022 henkilöstökertomusta. Pöytyän kunnan henkilöstökertomukseen on koottu keskeisimmät tunnusluvut henkilöstörakenteesta ja henkilöstön tilasta. Lisäksi kertomuksessa annetaan katsaus kuluneen vuoden tapahtumiin henkilöstöhallinnon näkökulmasta. Kertomuksen tavoitteena on myötävaikuttaa henkilöstön, työyhteisöjen ja johtamisen kehittämiseen.

Pöytyän kunnan palveluksessa oli vuoden 2022 lopussa 449 henkilöä (2021: 550), joista vakinaisessa palvelussuhteessa 411 (2021: 436). Naisten osuus henkilöstöstä oli 86,6 % ja henkilöstön keski-ikä oli 45,4 vuotta. Sote-uudistuksen myötä kunnan vakituinen henkilöstö väheni vuoden 2023 alusta 163 hengellä.

Kunnan työvoimakustannukset vuonna 2022 olivat 22,9 miljoonaa euroa. Lisäksi henkilövuokrauksen kustannukset olivat 0,5 miljoonaa euroa.

Menneiden vuosien henkilöstökertomuksia voit lukea kunnan verkkosivuilta osoitteesta: https://www.poytya.fi/kunta-ja-hallinto/henkilostohallinto/

 

Tilinpäätös vuodelta 2022

Kunnanhallitus päätti allekirjoittaa vuoden 2022 tilinpäätöksen ja luovutti allekirjoitetun tilinpäätöskirjan tilintarkastajan tarkastettavaksi ja tarkastuslautakunnan arvioitavaksi.

Pöytyän kunnan talous säilyi kolmatta vuotta peräkkäin ylijäämäisenä, ja vuoden 2022 tilinpäätös osoittaa 1 581 138 euron ylijäämää. Verotuloja kunnalle kertyi vuoden aikana yhteensä 32 394 016 euroa. Kunta sai lisäksi yhteensä 23 281 191 euroa valtionosuuksia.

Kuntalain mukaan tilinpäätöksen hyväksyy kunnanvaltuusto. Valtuuston on määrä käsitellä tilinpäätöstä 19.6. kokouksessaan.

 

Osallistuva budjetointi vuonna 2023

Kunnanhallitus päätti hyväksyä 20 000 osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytettäväksi uimaopetuskertojen lisäämiseen uimahallissa peruskoululaisille. 20 000 euron käyttökohteesta järjestettiin äänestys, jossa kaikki 16 vuotta täyttäneet kuntalaiset saivat äänestää suosikkiaan. Annetut äänet jakautuivat seuraavasti:

  • Uimaopetuskertojen lisäämiseen uimahallissa peruskoululaisille - 80 ääntä;
  • Kalikan alueen kehittämiseen parantamalla uimarannan ja sen ympäristön viihtyvyyttä - 65 ääntä;
  • Lasten leikkikenttien kohentamiseen - 49 ääntä;
  • Ulkoliikuntavälineiden hankkimiseen Yläneen taajama-alueelle - 48 ääntä;
  • Haukkavuoren lumetusjärjestelmän kehittämiseen - 37 ääntä;
  • Kuntalaisille järjestettävään kulttuuritapahtumaan, jossa mukana eri esiintyjiä - 29 ääntä;
  • Luontokapinetin tilojen ja kapinetin lähiympäristön kehittämiseen ja viihtyvyyden parantamiseen - 29 ääntä;
  • Kyrön maauimalan viihtyvyyden parantamiseen hankkimalla mm. aurinkotuoleja ja uusi pihasuihku - 21 ääntä;
  • Kukkaistutuksiin kolmen taajaman alueille - 8 ääntä;
  • Joulu- ja talviaikaan valaistavaan kohteeseen tai kohteisiin - 5 ääntä.

 

Kehittämispäällikön toimen täyttäminen

Pöytyän kunnassa on ollut haettavana kehittämispäällikön tehtävä. Kehittämispäällikön tehtävien pääpaino on yritysten kanssa tehtävässä yhteistyössä ja kuntamarkkinoinnissa. Kehittämispäällikkö on myös kunnan johtoryhmän jäsen. Kuntaan saapui määräaikaan mennessä yhteensä 21 hakemusta. Hakijoista haastateltiin kuusi. Kunnanhallitus valitsi kehittämispäällikön tehtävään tradenomi (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) Annukka Tolkin.

 

Pöytyän kunnan ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen välinen sopimus kuntouttavan työtoiminnan yhteistoiminnan muodoista

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät työ- ja toimintakykynsä asettamien rajoitusten vuoksi voi osallistua julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön. Vuoden 2023 alusta lähtien kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä Pöytyän kunnassa vastaa Varsinais-Suomen hyvinvointialue. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita työskentelee kunnan täydentävissä ja avustavissa tehtävissä mm. kiinteistönhoidossa ja kirjastossa. Lisäksi kuntouttavan työtoiminnan työpajat toimivat aktiivisesti Auranmaan Taitotalolla. Kunnanhallitus hyväksyi kunnan ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen välisen yhteistyösopimuksen kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä. Sopimus hyväksyttiin määräaikaisena 6 kuukauden ajaksi. Neuvotteluja sopimuksen sisällöstä jatketaan tänä aikana.

 

Karhunojan koulun myynti

Pöytyän kunnan omistama Karhunojan kylässä osoitteessa Piimätie 791 sijaitseva Karhunojan koulukiinteistä on ollut julkisessa myynnissä. Kyseinen koulurakennus on valmistunut 1900-luvun alussa, ja on toiminut kouluna vuoteen 1970 saakka. Kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan korkeimman koulukiinteistöstä annetun tarjouksen. Kiinteistö päätettiin myydä yksityishenkilölle.


Pöytäkirjan julkaisu

Kunnanhallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 17.4.

 
 
x