Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ylaneen-yhtenaiskoulu-timo-kesti.jpg
 
Varhaiskasvatus ja koulutus
 

Muu toiminta koulussamme

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Pöytyän kunta järjestää aamu-ja  iltapäivätoimintaa 1. ja 2. luokan oppilaille koulun tiloissa klo 7.00-9.15 ja 12.30.-17.00. Toimintaa ohjaavat koulunkäynninohjaajat Tuija Hätälä, Kirsi Ojala, Susanna Raitanen ja Päivi Uusitalo. Heidät tavoittaa joko heidän omista työnumeroistaan tai puhelinnumerosta 040-8434620. Jos lapsi sairastuu, ilmoitus myös AP/IP-toimintaan.

AP/IP-toiminnassa ulkoillaan paljon, joten lapsilla pitää olla mukana ulkoiluun sopivat vaatteet.

AP/IP- toiminnassa noudatetaan koulun järjestyssääntöjä.


Oppilaskunta

Kaikki Yläneen yhtenäiskoulun oppilaat kuuluvat koulumme oppilaskuntaan. Oppilaskunnan edustajina toimivat luokkien 1-5 puolella oppilastiimi ja luokkien 6-9 puolella luottamusoppilaat sekä oppilaskunnan hallitus. Oppilaskuntatoimintaan osallistuminen antaa jokaiselle oppilaalle mahdollisuuden osallistua koulun yhteisten asioiden hoitamiseen. Oppilaskunnan tavoitteena on edistää oppilaiden taitoa ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoidossa omassa oppimisyhteisössä. Oppilaat oppivat kokouskäytänteitä ja yhteistoiminnallisuutta. Oppilaskunta suunnittelee ja edistää oppilaiden yhteis- ja virkistystoimintaa, kouluviihtyvyyttä ja koulutyötä. Oppilaskunnan ohjaajana toimii Marko Aaltonen.

Luokkien 1-5 oppilastiimi

1. lk Laura Koskinen ja Viljo Nikka
2. lk Erika Kivikoski ja Esa Vehanen
3. lk Iines Ekman ja Otto Lehtola
4. lk Minja Aaltonen ja Aarni Lyytinen
5. lk Ilona Rekola ja Arttu Maanpää

Alaluokkien 1-5 oppilaat vallitsevat omalta luokaltaan yhden tyttö- ja yhden poikaedustajan oppilastiimiin. Oppilastiimi kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Luokkien 6-9 luottamusoppilaat

6. lk Pinja Ruotsalainen / Vihtori Nuortimo
7. lk Anniina Sankari / Atte Nyman
8. lk Tuukka Toivonen / Janna Kajala
9. lk Verneri Koskinen / Lilja Lehtonen

Yläluokkien 6-9 oppilaat valitsevat keskuudestaan luottamusoppilaat, jotka toimivat oman  luokkansa luottohenkilöinä hoitaen luokan yhteisiä asioita.

Oppilaskunnan hallitus

Oppilaskunnan hallitukseen muodostavat kaikki luokkien 6-9 luottamusoppilaat sekä lisäksi kaksi oppilasta jokaiselta 6.-9.-luokalta. Hallituksen tehtävänä on järjestää oppilaille erilaisia aktiviteetteja, kuten erilaisia teemapäiviä. Oppilaskunnan hallitus on mukana päivätyökeräyksen järjestelyissä. Lisäksi se pitää välituntikioskia yläluokkien oppilaille. Kioskitoiminnasta saaduilla varoilla kustannetaan mm. välituntitoimintaan erilaisia välineitä.

6. lk Pinja Ruotsalainen, Sara Kivikoski ja Viljami Ojala
7. lk Anniina Sankari, Mikael Vaittinen ja Markus Kuusisto
8. lk Tuukka Toivonen, Aki Maanpää ja Eetu Salmi
9. lk Verneri Koskinen (pj), Katariina Taimen (siht.) ja
Vilma Vaarala

 

Koulun kerhot

Yläneen yhtenäiskoulula on käytössä Opetushallitukselta saatua tukea kerhojen kehittämiseen. Kerhoja järjestetään koulullamme koulupäivän jälkeen. Kerhoista ei järjestetä kotiinkuljetusta.

Tarkempia lisätietoja kerhoista saa kerhojen vetäjiltä.

Matikkakerho 8.-9.-luokkalaisille maanantaisin 27.1. alkaen klo 14.30-15.30.
Aiemmin yhdeksäsluokkalaille tarjottiin mahdollisuutta valmistautua lukion pitkään matematiikkaan valinnaisainekurssilla. Hyppäys lukion pitkään matematiikkaan saattaa olla suuri, ja oppilaat kokivat kurssin hyödyllisenä. Uuden opetussuunnitelman mukaan tällainen valinnaisaine ei ole enää mahdollinen, joten tästä syntyi ajatus kerhosta, jossa voidaan harjoitella pitkässä matematiikassa tarvittavia valmiuksia.
Vetäjänä Hanna Launela

Ruotsin kerho lukioon aikoville tiistaisin 28.1.-19.5. klo 14.30-15.30.
Ruotsin kerho lukioon aikoville oppilaille. Kerhossa kerrataan keskeisimpiä ruotsin rakenteita ja sanastoa, syvennetään jo opittua ja tutustutaan hieman lukion ruotsin sisältöihin.
Vetäjänä Ilona Vastamäki

Musakerho 3.-5.-luokkalaisille tiistaisin 4.2. alkaen klo 12.30-13.30.
Kerhossa tutustutaan kerholaisia kiinnostaviin soittimiin sekä harjoitellaan yhdessä soittamista ja laulamista. Kerholaiset pääsevät vaikuttamaan soitettavaan ohjelmistoon ja pääsevät yhdessä kokemaan bänditunnelmaa.
Vetäjänä Tuuli Kyyhkynen

Bändikerho 6.-8.-luokkalaisille torstaisin 6.2. alkaen klo 14.30-15.30.
Kerhossa tutustutaan bändisoittimiin ja kokeillaan millaista on soittaminen/laulaminen bändissä. Ohjelmisto kootaan bändikerholaisten omien toiveiden mukaan ja pyritään soittelemaan yhdessä mahdollisimman paljon.
Vetäjänä Tuuli Kyyhkynen
 

 

LISÄTIETOJA

 

Jaakko Heikkilä
rehtori
puh. 050 590 6733
jaakko.heikkila(a)poytya.fi

 

Marko Aaltonen
Oppilaskunnan ohjaaja
puh. 040 6714 305
marko.aaltonen(a)poytya.fi

 

Aamu- ja iltapäivätoiminta
puh. 040-8434620