Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
fiilis-normal.jpg
 
Varhaiskasvatus ja koulutus
 

kansainvälisyyskasvatus

Koulumme pitää arvokkaana ja tärkeänä asiana opettaa oppilaille kansainvälistymistä, mikä on nykymaailmassa tärkeä taito missä tahansa opiskelupaikassa tai ammatissa.  Kansainvälisyyskasvatusta teemme konkreettisesti ja käytännön läheisesti erilaisten teemapäivien, vierailuiden, leikkien ja pelien kautta oppilaiden ikätaso sekä eri oppiaineiden sisältö huomioiden. 

Yhteistyökumppanina meillä on mm. Pöytyän Luontokapinetin kansainväliset leiriläiset sekä Intian Tamil Nadun osavaltio. Intiasta meillä sekä Elisenvaaran lukiossa oli tämän vuoden alussa oppilaita tutustumassa koulujärjestelmäämme ja silloin heitä tutoroivat koulujemme oppilaat sekä opettajat. Näin hyöty on ollut molemminpuolinen ja oppilaiden kielitaito, sosiaaliset taidot sekä kulttuurinen tuntemus toisesta maasta on lisääntynyt aidoissa oppimistilanteissa.

Tämän lukuvuoden alussa meitä ilahdutti korkean tason virkamiesvieraat, kun Tamil Nadun osavaltion opetusministeri K.A. Sengottaiyan sekä pääsihteeri Pradeep Yadav delegaatioineen saapuivat kouluumme tutustumaan suomaisen pedagogiikan toteutukseen käytännössä. Upeat oppilaamme  osoittivat jälleen kerran, miten valmiita he ovat oppimaan uutta ja miten käytännön läheisesti he osaavat esitellä mm. koulumme toimintatapoja myös englannin kielellä.  

LISÄTIETOJA

 

Jaakko Heikkilä
rehtori
puh. 050 590 6733
jaakko.heikkila(a)poytya.fi


Paula Santanen
puh. 040 672 3035