Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Tapahtumat

Faija ja flikat Tairekalleriassa AVAJAISET

18.02.2023 klo 12:00 – klo 15:00

Faija ja flikat Tairekalleriassa AVAJAISET


Faija ja flikat tuovat taidetta Yläneen Luontokapinetin Tairekalleriaan Luontokapinetin Tairekalleriassa avautuu ennen näkemätön isän ja tyttärien kuvataidenäyttely Faija ja flikat. Luontoasiantuntija Ari Karhilahti taitaa kuvataiteen - ja taiteilijoiden kasvattamisen. Karhilahtien taideperheen tyttäret Iiris ja Karoliina tuovat myös teoksensa valoisille seinille.

Faija ja flikat -näyttelyssä vierailija näkee kymmeniä teoksia monenlaisin eri tekniikoin. Faija tunnetaan parhaiten auringontarkoista akvarellitöistään, flikkojen repertuaarin kuuluvat akvarellien lisäksi akryylimaalaukset ja ajanmukaiset 3D-teokset. Näyttelyn jokainen tekijä ja teos on omanlaisensa, mutta niitä yhdistää suuri kiinnostus luontoon.

Turun yliopiston eläinmuseon vastaeläköitynyt konservaattori, Raision Attenborough Ari Karhilahti on monipuolinen kädentaitaja. Hän on valmistanut myös teosten kehykset itse mm. paattislaisesta tuulenkaadosta hongasta.

Näyttelyn avajaisia vietetään hiihtolomien aikaan lauantaina 18.2. klo 12-15. Faijaa ja flikkoja - Aria, Iiristä ja Karoliinaa - jututtaa sanamaija, Tairekallerian suojelija Heli Laaksonen. Sanavalmiita taideihmisiä kannattaa tulla kuuntelemaan, teoksia katsomaan. Koko perheelle sopiviin avajaisiin ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttely on auki 5.3. saakka. Viikolla 8 se on avoinna ma-pe ja su  klo 11-15. Tarkista aina aukioloajat!

Sijainti: Luontokapinetin Tairekalleria, Hovilanmäentie 2, 21900 Yläne
Yhteyshenkilö: Minna Lukkala