Sisältöön »
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
Nuori henkilö makoilee nurmikolla
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Harrastamisen Suomen malli

Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

Kerhotoiminnan kausi 2022-23 käynnistyy 12.9. alkaen. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalta listalta kerhon nimeä klikkaamalla. Ilmoittautumisen ensimmäinen vaihe päättyI keskiviikkona 7.9. Sen hetkisen tilanteen mukaan tehdään päätökset käynnistyvistä kerhoista.

Syysloman jälkeen maanantaina 24.10. Yläneen yhtenäiskoulussa on alkamassa sulkapallokerho 1.-4. -luokkalaisille. Kerhossa opitaan lajin alkeita ja suoritetaan pelailun ohessa myös taitopassi. Mukaan tarvitaan sisäpelikengät ja juomapullo. Pelipaikalla on mailoja ja palloja. Ilmoittautuminen avautuu keskiviikkona 13.10. klo 9.00.

Listauksen lisäksi toiminnassa on Mediamaagikot-mediakerho 4.-9. -luokkalaisille. Se toteutetaan hybridinä, eli kerhoon voi osallistua joko koululla tai kotoa omalta koneelta.
Mediaharrastuksessa otetaan haltuun eri mediatyökaluja, tutustutaan moniin julkaisualustoihin ja luodaan omaa sisältöä. Mediaryhmäläinen oppii toimimaan kameran edessä, takana ja leikkauspöydän ääressä. Omaksi mediaprojektiksi voi ottaa esimerkiksi striimin tai oman kanavan toteuttamisen.

Elisenvaaran yhtenäiskoulu

Riihikosken yhtenäiskoulu

Yläneen yhtenäiskoulu

Suomen mallin kerhojen lisäksi kouluilla on omia kerhoja. Myös kunnan nuorisotoimi, paikalliset yhdistykset sekä Pöytyän seurakunta järjestävät monenlaista iltapäiväaktiviteettia.