Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Mikko Kamula: Tuonela

11.12.2019

Mikko Kamula: Tuonela

Mikko Kamulan kiehtovan Metsän kansa -sarjan kolmas kirja jatkaa tarinaa muinaisesta Suomesta, jossa haltiat, maahiset ja metsänhenget olivat osa ihmisten arkea.

Lue lisää »

 

Teemu Pukki : koko tarina

18.11.2019

Teemu Pukki : koko tarina

Juha Kanerva
Huuhkaajat matkalla EM-kisoihin Teemu Pukin johdolla. Suomalaisen valopilkun Suomi-futiksessa ja Englannin valioliigan Norwichin pelaajan henkilökuva. Teemu Pukki ei itse ole osallistunut tämän kirjan kirjoittamiseen vaan on sanonut, että tekee kirjan sitten, jos tekee, uransa jälkeen. Kirjassa käydään läpi pelaajan ura alkupäivistä tähän hetkeen asti. Uralle on mahtunut myös vastoinkäymisiä. Pukki-partylle on kuitenkin odotettavissa jatkoa.

Lue lisää »

 

Suloinen suru

05.11.2019

Suloinen suru

David Nicholls

Suloinen suru kertoo 16-vuotiaan Charlien ensirakkauden kesästä. Koulun viimeisen luokan päättyessä Charlien elämä alkaa murentua. Hänen vanhempiensa kauppa on mennyt konkurssiin, perhe hajoaa ja isä sairastuu masennukseen. Osat kääntyvät nurinniskoin ja Charliesta tulee isänsä hoitaja. Perhekriisinsä vuoksi hän on myös epäonnistunut päättökokeissa, eivätkä lukion ovet ole aukeamassa hänelle.

Lue lisää »

 

Ei enää Eddy

24.10.2019

Ei enää Eddy

Édouard Louis on kirjoittanut riipaisevan omaelämäkerrallisen tarinan lapsuudesta, jota hallitsivat ympäristön väkivaltaisuus, köyhyys, ja näköalattomuus.
Ilmestyessään romaani järkytti Ranskaa. Edouard Louis (aiemmin Eddy Bellegueule, s. 1992 Hallencourtissa) kirjoitti esikoisteoksensa Ei enää Eddy vain 21-vuotiaana. Ensimmäinen kustantaja hylkäsi kirjan sillä perusteella, että sen kuvaamaa köyhyyttä ei olisi Ranskassa ollut enää sataan vuoteen.

Lue lisää »

 

Kuiskaaja

18.10.2019

Kuiskaaja

Alex North


Vuoden pelottavin trilleri, jonka luettuasi jätät yövalon palamaan.

Lue lisää »

 

Sydämen asioita: perhe ja planeetta kriisissä

09.10.2019

Sydämen asioita: perhe ja planeetta kriisissä

Ernman, Malena
Ilmastonmuutos uhkaa planeettaamme ja yhä useampi kokee ympäristöahdistusta. Tämä kirja kertoo yhden tällä hetkellä tunnetuimman, ilmastonmuutosta vastaan taistelevan tytön ja hänen perheensä tarinan.

Lue lisää »

 

Nuorgamin vettä

23.09.2019

Nuorgamin vettä

Helena Waris

Kuvittele, että seisot tien reunassa keskellä ei mitään. Ja, että sinulla on seuranasi vain ämpärillinen vettä. Mutta et saa juoda sitä tai peseytyä siinä, saati sitten läikyttää sitä. Ei, vaan sinun tulee kuljetuttaa tuo ämpärillinen vettä läpi Suomen, Nuorgamista Helsinkiin, toisten ihmisten avulla ja heidän pitää vielä maksaa siitä sinulle korvaus. Ai mistä ihmeestä tällainen sai alkunsa? No kännissä ja läpällä tietysti!

Lue lisää »

 

Pippurinen & Noussair 4: Lanka palaa

24.07.2019

Pippurinen & Noussair 4: Lanka palaa

Tuomas Lius

Rääväsuinen jokapaikanhöylä Marko Pippurinen ja raudanluja entinen rikosylikonstaapeli Julia Noussair löytävät itsensä tällä kertaa lentokoneesta matkalla Venäjälle. Julian tehtävänä on siepata venäläinen palkkasoturi ja toimittaa hänet Verstaan hoiviin kuulusteltavaksi. Pippurisen tehtävä on vain hakea lentokone paikalliselta pieneltä lentokentältä ja hakea Julia saaliineen kyytiin, helppo juttu. Mutta kaikki ei menekään ihan niin kuin Strömsössä…

Lue lisää »

 

Mma Ramotswe tutkii 18: Olemmeko sukua?

11.07.2019

Mma Ramotswe tutkii 18: Olemmeko sukua?

Alexander McCall Smith

Naisten etsivätoimisto nro: 1 saa tutkittavakseen tapauksen, jossa nainen on erotettu työpaikastaan töykeän käytöksen vuoksi. Vaan liittyykö naisen erottamiseen jokin taka-ajatus? Samaan aikaan Mma Ramotswen omassa elämässä kuohuu muun muassa siksi, että hänen sukunsa on salannut häneltä hyvin suuren asian!

Lue lisää »

 

Arkisatuja aikuisille

20.06.2019

Arkisatuja aikuisille

Katja Lahti, Ina Westman

Tiedätkö sen tunteen, kun työmatka tuntuu luksukselta. Tai sen kun kunto on päässyt pahemman kerran repsahtamaan vanhempainvapaan aikana ja sitten yrität paikkailla sitä, sillä yhdellä salikerralla johon löydät aikaa. Tai sitten sen, kun hermoromahdus on vain pienen säikeen päässä. Ei hätää! Näihin ja kaikenlaisiin muihin elämäntilanteisiin löytyy vertaistuki ja pieni huumorinkukkakin tästä kirjasta. Oivallinen kirja oman ajan ottamiseen, vaikka vessassa, bussissa tai jalkapallokentän laidalla.

Lue lisää »

 

Tuomiopäivä ensi tiistaina

03.06.2019

Tuomiopäivä ensi tiistaina

Jätettyään sulhasensa alttarille kolmekymppisellä Mariella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa joksikin aikaa takaisin lapsuudenkotiinsa. Kotona asuu isän lisäksi Svetlana, isän uusi ja hyvin hyvin nuori tyttöystävä - eläköön www.amore-easteurope.com. Bonuksena talossa on kattoremontti.
Juuri kun elämä mataa pohjamudissa, sisään astuu ihana valo: Bee Gees - yhtyeen solistin näköinen remonttimies Joshua. Muodikas pata, lempeä katse, vahva kädenpuristus, pökerryttävä hymy ja hyvä takamus.

Lue lisää »

 

Matkakissan muistelmat

08.05.2019

Matkakissan muistelmat

Hiro Arikawa

Kollikissa Nana ja nuori mies Satoru ovat erottamattomia ja Nana on Satorulle hyvin rakas. Viiden vuoden ajan kaikki on hyvin, kunnes yhtäkkiä eräänä päivänä Satoru ilmoittaa, ettei voi enää pitää Nanaa luonaan. Alkaa matka ympäri Japania, jonka aikana Nana ja Satoru kokevat monta kaunista asiaa yhdessä. Mutta miksi Satorun pitää luopua Nanasta?

Lue lisää »

 

Doggerland 1: Harha-askel

07.05.2019

Doggerland 1: Harha-askel

Maria Adolfsson

Komisario Karen Eiken Hornby herää hotellihuoneesta pomonsa Jounas Smeedin vierestä, vietettyään tämän kanssa yön. Sadateltuaan hetken typeryyttään, hän hiipii pois paikalta parantelemaan krapulaansa. Kotiin päästyään hän saa puhelun poliisijohtajalta; Jounas Smeedin ex-vaimo on tapettu.

Lue lisää »

 

V.E. Schwab: Magian syvempi sävy

03.05.2019

V.E. Schwab: Magian syvempi sävy

Kell on yksi viimeisistä Antareista, joilla on harvinainen kyky matkustaa maailmojen välillä.
Harmaa Lontoo - ahdas ja magiaton- on hullun kuningas Yrjö III:n koti.
Punainen Lontoo on täynnä elämää ja taikuutta.
Valkoinen Lontoo on armottoman hallitsijaparin rautaisessa otteessa.
Ja entisaikoina oli olemassa myös Musta Lontoo...
Vaarallinen magia on valloillaan, ja petos väijyy joka nurkassa.

Lue lisää »

 

Ruutuvapaata: Puuhaa leikki-ikäisille

24.04.2019

Ruutuvapaata: Puuhaa leikki-ikäisille

Maria Kangaskortet

”Mitä tehtäis? Ei oo mitään tekemistä! Tylsää!” – Kuulostaako tutulta?
Tämä kirja antaa sata erilaista vinkkiä leikki-ikäisten lasten kanssa puuhaamiseen niin sisällä, ulkona, automatkalla kuin mummolassakin. Mikä on laser-ansa? Millaista on kotikeilaus? Entä miten pelastetaan leluja jäästä?

Lue lisää »

 

Englantilainen romanssi

26.03.2019

Englantilainen romanssi

Niina Mero

Nora tietää Englannista kaiken, mutta ei halua astua tosielämässään saarelle. Kunnes yhtäkkiä hän kuulee siskonsa menevän naimisiin englantilaisen kartanonpojan kanssa ja häät pidetään Oxfordissa. Rempseä, tatuoitu, gootti Suomi-tyttö tuo eläväisyyttä englannin aatelisiin ja Nora myös kuulee vahingossa aatelisperheen toisen pojan kadonneen vuosikymmen sitten.

Lue lisää »

 

Siipisulka: tarinoita enkeleistä

22.03.2019

Siipisulka: tarinoita enkeleistä

Oletko joskus kuullut, kun sanotaan, että viskitynnyristä haihtuu viskin kypsyessä noin 2% vuodessa? Tästä kirjasta saat vastauksen siihen, mihin tuo haihtunut viski menee.

On olemassa erilaisia enkeleitä; suojelusenkeleitä, taivaallisen sotajoukon kenraaleja, salaperäisiä vietteleviä olentoja, sukupuuttoon ajettuja sorrettuja enkeleitä. Tämä kirja kertoo niistä ja monista muistakin enkeleistä sekä ihmisistä.

Lue lisää »

 

Umpimähkiä : kertomuksia saloilta

21.03.2019

Umpimähkiä : kertomuksia saloilta

Pekka Reinikka

Umpimähkiä on kynäilevän eräneuvoksen neljästoista julkaistu eräkirja. Siinä hän kaivaa muistojensa kätköistä arvostelujen mukaan ”hillityn ilon ja tasapainoisen elon ja olon sävyttämiä” kirjallisia erätarinoitaan jo pitkälti yli seitsemänkymmentä vuotta kestäneeltä metsästäjätaipaleeltaan. ”Erävirsiään” kuten hän niitä itse nimittää.

Lue lisää »

 

Operaatio Zuckerberg

19.03.2019

Operaatio Zuckerberg

Jussi Lehmusvesi

Jenni haluaa lapsen. Ja hän haluaa lapsen hinnalla millä hyvänsä. Valitettavasti hän joutuu maksamaan myös parisuhteensa tämän toiveen vuoksi. Mutta Jenni ei jääkään laakereilleen makaamaan, vaan päättää, että hän hankkii lapsen, vaikka yksin – siihen tarvitaan vain pientä panosta yhdeltä maailman vaikutusvaltaisimmista ja rikkaimmista miehistä.

Lue lisää »

 

Tähtiin kirjoitettu

19.03.2019

Tähtiin kirjoitettu

Minnie Darke

Uskotko horoskooppeihin? Luetko lehtien horoskooppeja ja tunnet, että oman horoskooppisi pitää paikkansa? Mitäpä jos se lupaa sinulle rakkautta ja kuun taivaalta? Ja sitten käy ilmi, että joku on peukaloinut horoskooppimerkkiäsi. Voiko elämä suistua raiteiltaan?

Lue lisää »

 

James Bond: Vargr

06.03.2019

James Bond: Vargr

Warren Ellis

Agentti 008 on kuollut, ja Bond käy kostamassa toverinsa kuoleman. 008:n tehtävät siirtyvät Bondille, joka joutuu heti ensi töikseen matkustamaan Berliiniin uutta synteettistä huumetta valmistavan järjestön jäljille. Ensin hän joutuu kuitenkin luopumaan aseestaan matkustamisen ajaksi MI6:n uuden säännön puitteissa.

Lue lisää »

 

Valkokangastuksia

06.03.2019

Valkokangastuksia

Katja Kallio

Kuinka saat itsellesi Silta-sarjan Saga Norénin kampauksen? Mitä ihmeitä saakaan aikaan Sound of Musicin sing along -näytös? Miten robotti-imuri auttaa Breaking Bad -sarjan vieroitusoireisiin? Mitä yhteistä on Damian Lewisillä ja kylpyammeella?

Lue lisää »

 

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta

01.03.2019

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta

Mikko With

Kirja alkaa kuin olisi normaali perjantai-ilta punkkulasi kädessä ja lötköhousut jalassa. Keskustelun aihe on kuitenkin vakava, suunnitellaan vaimon hautajaisiin liittyviä asioita.

Lue lisää »

 

Iron sky - the coming race : sensuroimaton syntytarina

26.02.2019

Iron sky - the coming race : sensuroimaton syntytarina

Annika Vuorensola

Kuinka saunanlauteilla keksitystä läpästä kasvoi miljoonabisnes?
Iron Sky The Coming Racesta tuli Suomen kallein elokuva, ja sen tekoprosessia vaikeuttivat vararikot ja oikeudenkäynnit. Jos olet joskus haaveillut elokuvan ohjaamisesta, lue ensin tämä kirja ja harkitse sen jälkeen uudestaan.

Lue lisää »

 

Marianne Jidhoff 5: Kun kello lyö viisi

22.02.2019

Marianne Jidhoff 5: Kun kello lyö viisi

Denise Rudberg

Tukholmalaisen hienostokorttelin asukkaita uhkaa väkivaltainen raiskaaja. Östermalmin raiskaajan tominta on tarkoin harkittua ja hän murtautuu uhrien koteihin, kun he nukkuvat. Syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff saa selvitettäväkseen tapauksen, kun yksi raiskauksen uhreista murhataan.

Lue lisää »

 

Rannalla poika

21.02.2019

Rannalla poika

Tuuli Salminen

Kun psykiatri Olga muuttaa lastensa kanssa pääkaupungista pikkukaupunkiin, perhe saa jälleen kerran uuden alun. Kesä vanhassa talossa meren rannalla on idyllinen, toiveikas ja valoisa. Syksyn tultua todellisuus alkaa paljastaa synkemmät kasvonsa.

Lue lisää »

 

Lentäjä

18.02.2019

Lentäjä

Jevgeni Vodolazkin

Innokenti Platonov herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Lääkärin kehotuksesta hän alkaa kirjoittaa ylös mieleensä palaavia asioita: onnelliset lapsuudenkesät ja lentäjäleikit serkun kanssa. Innokenti muistaa rakastuneensa naapurin Anastasiaan ja myös sen, että joutui murhasta syytettynä Solovkin vankileirille.

Lue lisää »

 

Sherlock Holmesin tytär

18.02.2019

Sherlock Holmesin tytär

Leonard Goldberg

Lontoo 1914. Charles Harrelston kuolee hämärissä olosuhteissa ja Scotland Yard tulee tutkimuksissaan lopputulokseen, että kyseessä on tapaturma. Uhrin perhe ei tätä niele, koska he uskovat, että kyseessä on murha. He pyytävätkin Sherlock Holmesin legendaarista apuria, tohtori John H. Watsonia, tutkimaan kuolemantapausta.

Lue lisää »

 

Arkisto