Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Englantilainen romanssi

26.03.2019

Englantilainen romanssi

Niina Mero

Nora tietää Englannista kaiken, mutta ei halua astua tosielämässään saarelle. Kunnes yhtäkkiä hän kuulee siskonsa menevän naimisiin englantilaisen kartanonpojan kanssa ja häät pidetään Oxfordissa. Rempseä, tatuoitu, gootti Suomi-tyttö tuo eläväisyyttä englannin aatelisiin ja Nora myös kuulee vahingossa aatelisperheen toisen pojan kadonneen vuosikymmen sitten.

Lue lisää »

 

Siipisulka: tarinoita enkeleistä

22.03.2019

Siipisulka: tarinoita enkeleistä

Oletko joskus kuullut, kun sanotaan, että viskitynnyristä haihtuu viskin kypsyessä noin 2% vuodessa? Tästä kirjasta saat vastauksen siihen, mihin tuo haihtunut viski menee.

On olemassa erilaisia enkeleitä; suojelusenkeleitä, taivaallisen sotajoukon kenraaleja, salaperäisiä vietteleviä olentoja, sukupuuttoon ajettuja sorrettuja enkeleitä. Tämä kirja kertoo niistä ja monista muistakin enkeleistä sekä ihmisistä.

Lue lisää »

 

Umpimähkiä : kertomuksia saloilta

21.03.2019

Umpimähkiä : kertomuksia saloilta

Pekka Reinikka

Umpimähkiä on kynäilevän eräneuvoksen neljästoista julkaistu eräkirja. Siinä hän kaivaa muistojensa kätköistä arvostelujen mukaan ”hillityn ilon ja tasapainoisen elon ja olon sävyttämiä” kirjallisia erätarinoitaan jo pitkälti yli seitsemänkymmentä vuotta kestäneeltä metsästäjätaipaleeltaan. ”Erävirsiään” kuten hän niitä itse nimittää.

Lue lisää »

 

Operaatio Zuckerberg

19.03.2019

Operaatio Zuckerberg

Jussi Lehmusvesi

Jenni haluaa lapsen. Ja hän haluaa lapsen hinnalla millä hyvänsä. Valitettavasti hän joutuu maksamaan myös parisuhteensa tämän toiveen vuoksi. Mutta Jenni ei jääkään laakereilleen makaamaan, vaan päättää, että hän hankkii lapsen, vaikka yksin – siihen tarvitaan vain pientä panosta yhdeltä maailman vaikutusvaltaisimmista ja rikkaimmista miehistä.

Lue lisää »

 

Tähtiin kirjoitettu

19.03.2019

Tähtiin kirjoitettu

Minnie Darke

Uskotko horoskooppeihin? Luetko lehtien horoskooppeja ja tunnet, että oman horoskooppisi pitää paikkansa? Mitäpä jos se lupaa sinulle rakkautta ja kuun taivaalta? Ja sitten käy ilmi, että joku on peukaloinut horoskooppimerkkiäsi. Voiko elämä suistua raiteiltaan?

Lue lisää »

 

James Bond: Vargr

06.03.2019

James Bond: Vargr

Warren Ellis

Agentti 008 on kuollut, ja Bond käy kostamassa toverinsa kuoleman. 008:n tehtävät siirtyvät Bondille, joka joutuu heti ensi töikseen matkustamaan Berliiniin uutta synteettistä huumetta valmistavan järjestön jäljille. Ensin hän joutuu kuitenkin luopumaan aseestaan matkustamisen ajaksi MI6:n uuden säännön puitteissa.

Lue lisää »

 

Valkokangastuksia

06.03.2019

Valkokangastuksia

Katja Kallio

Kuinka saat itsellesi Silta-sarjan Saga Norénin kampauksen? Mitä ihmeitä saakaan aikaan Sound of Musicin sing along -näytös? Miten robotti-imuri auttaa Breaking Bad -sarjan vieroitusoireisiin? Mitä yhteistä on Damian Lewisillä ja kylpyammeella?

Lue lisää »

 

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta

01.03.2019

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta

Mikko With

Kirja alkaa kuin olisi normaali perjantai-ilta punkkulasi kädessä ja lötköhousut jalassa. Keskustelun aihe on kuitenkin vakava, suunnitellaan vaimon hautajaisiin liittyviä asioita.

Lue lisää »

 

Iron sky - the coming race : sensuroimaton syntytarina

26.02.2019

Iron sky - the coming race : sensuroimaton syntytarina

Annika Vuorensola

Kuinka saunanlauteilla keksitystä läpästä kasvoi miljoonabisnes?
Iron Sky The Coming Racesta tuli Suomen kallein elokuva, ja sen tekoprosessia vaikeuttivat vararikot ja oikeudenkäynnit. Jos olet joskus haaveillut elokuvan ohjaamisesta, lue ensin tämä kirja ja harkitse sen jälkeen uudestaan.

Lue lisää »

 

Marianne Jidhoff 5: Kun kello lyö viisi

22.02.2019

Marianne Jidhoff 5: Kun kello lyö viisi

Denise Rudberg

Tukholmalaisen hienostokorttelin asukkaita uhkaa väkivaltainen raiskaaja. Östermalmin raiskaajan tominta on tarkoin harkittua ja hän murtautuu uhrien koteihin, kun he nukkuvat. Syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff saa selvitettäväkseen tapauksen, kun yksi raiskauksen uhreista murhataan.

Lue lisää »

 

Rannalla poika

21.02.2019

Rannalla poika

Tuuli Salminen

Kun psykiatri Olga muuttaa lastensa kanssa pääkaupungista pikkukaupunkiin, perhe saa jälleen kerran uuden alun. Kesä vanhassa talossa meren rannalla on idyllinen, toiveikas ja valoisa. Syksyn tultua todellisuus alkaa paljastaa synkemmät kasvonsa.

Lue lisää »

 

Lentäjä

18.02.2019

Lentäjä

Jevgeni Vodolazkin

Innokenti Platonov herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Lääkärin kehotuksesta hän alkaa kirjoittaa ylös mieleensä palaavia asioita: onnelliset lapsuudenkesät ja lentäjäleikit serkun kanssa. Innokenti muistaa rakastuneensa naapurin Anastasiaan ja myös sen, että joutui murhasta syytettynä Solovkin vankileirille.

Lue lisää »

 

Sherlock Holmesin tytär

18.02.2019

Sherlock Holmesin tytär

Leonard Goldberg

Lontoo 1914. Charles Harrelston kuolee hämärissä olosuhteissa ja Scotland Yard tulee tutkimuksissaan lopputulokseen, että kyseessä on tapaturma. Uhrin perhe ei tätä niele, koska he uskovat, että kyseessä on murha. He pyytävätkin Sherlock Holmesin legendaarista apuria, tohtori John H. Watsonia, tutkimaan kuolemantapausta.

Lue lisää »

 

Arkisto