Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Ruutuvapaata: Puuhaa leikki-ikäisille

24.04.2019

Ruutuvapaata: Puuhaa leikki-ikäisille

Maria Kangaskortet

”Mitä tehtäis? Ei oo mitään tekemistä! Tylsää!” – Kuulostaako tutulta?
Tämä kirja antaa sata erilaista vinkkiä leikki-ikäisten lasten kanssa puuhaamiseen niin sisällä, ulkona, automatkalla kuin mummolassakin. Mikä on laser-ansa? Millaista on kotikeilaus? Entä miten pelastetaan leluja jäästä?

Lue lisää »


Marja Kangaskortet on kahden pienen lapsen äiti, joten sortuminen älylaitteen käyttöön lasten viihdyttäjänä on tullut hänellekin tutuksi. Kangaskortet ryhtyi miettimään, miten saisi vähennettyä lasten ruutuaikaa ja lisättyä lasten ja aikuisten yhteisiä puuhahetkiä. Hän kokosi listan erilaisista matalan kynnyksen puuhista, joita voisi toteuttaa helposti yhdessä lasten kanssa. Kyseisestä listasta sai alkunsa tämä kirja.

Kirjan puuhat on varustettu symboleilla, joista käy ilmi millaisesta jutusta on kyse; kuten esimerkiksi pallon kuva kertoo kyseisen puuhan olevan leikki, shakkinappulan peli jne. Kirja on näiden symbolien ja ulkoasunsa vuoksi hyvin helppokäyttöinen myös lapsille, joiden kanssa voi yhdessä miettiä mitkä puuhat olisivat mukavia. Symbolien lisäksi puuhat on jaoteltu sisällä, ulkona, automatkalla ja juhlapäivinä puuhattaviin juttuihin.

Kirjaan kootut puuhat ovat mukavan vaivattomia ja helposti toteutettavissa. Niistä voi koota mieleisensä listan itselleen pahan päivän varalle, tai pyytää lasta valitsemaan kivat ja mielenkiintoiset jutut. Suosittelen kirjaa kaikille leikki-ikäisten lasten vanhemmille, vaikka ruutuaika ei olisikaan ongelma. Osa kirjan puuhista toimii hyvin myös vähän vanhemmillekin lapsille.