Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Siipisulka: tarinoita enkeleistä

22.03.2019

Siipisulka: tarinoita enkeleistä

Oletko joskus kuullut, kun sanotaan, että viskitynnyristä haihtuu viskin kypsyessä noin 2% vuodessa? Tästä kirjasta saat vastauksen siihen, mihin tuo haihtunut viski menee.

On olemassa erilaisia enkeleitä; suojelusenkeleitä, taivaallisen sotajoukon kenraaleja, salaperäisiä vietteleviä olentoja, sukupuuttoon ajettuja sorrettuja enkeleitä. Tämä kirja kertoo niistä ja monista muistakin enkeleistä sekä ihmisistä.

Lue lisää »


Siipisulka on novellikokoelma, jonka tarinat kertovat erilaisista enkeleistä. Kirjan ensimmäisessä novellissa Häivähdys vihreää nuori nainen huumataan ja viedään väkisin laitokseen. Siellä hänen yläselässään olevat kyhmyt leikataan auki ja leikkauksen jälkeen hän saa kuulla olevansa potentiaalinen enkeli, kunhan siivet vain lähtisivät kasvamaan. Mutta kuka tekee tällaista ja miksi?

Kirjan niminovellissa Siipisulka, parantajaenkeli Eremiel suorittaa pakollista tehtäväänsä. Hänen ja muiden parantajaenkeleiden tulee saattaa ihmisnaiset raskaaksi, jotta enkelit eivät kuole sukupuuttoon. Naisenkelit ovat kadonneet jo vuosisata sitten ja soturienkelit eivät pysty lisääntymään ihmisten kanssa. Siispä Eremiel kantaa kortensa kekoon. Mutta Eremiel tuleekin ihmisnaisen huijaamaksi ja menettää taikavoimaisen siipisulkansa. Miksi nainen vei sen ja miksi hänellä on selkeästi taikavoimainen amuletti kaulassaan?

Novellikokoelman tarinat ovat hyvin erilaisia keskenään ja sopivat hyvin fantasian ja scifin ystäville. Joukossa on myös hieman romantiikkaa. Kokoelman kirjoittajiin kuuluvat muun muassa Magdalena Hai, Anni Nupponen, Solina Riekkola, Artemis Kelosaari ja M. A. Tyrskyluoto.