Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Iron sky - the coming race : sensuroimaton syntytarina

26.02.2019

Iron sky - the coming race : sensuroimaton syntytarina

Annika Vuorensola

Kuinka saunanlauteilla keksitystä läpästä kasvoi miljoonabisnes?
Iron Sky The Coming Racesta tuli Suomen kallein elokuva, ja sen tekoprosessia vaikeuttivat vararikot ja oikeudenkäynnit. Jos olet joskus haaveillut elokuvan ohjaamisesta, lue ensin tämä kirja ja harkitse sen jälkeen uudestaan.

Lue lisää »


Iron Sky -elokuva nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2012. Hulvaton tarina kuunatseista, poikkeuksellinen tuotantomalli joukkorahoituskampanjoineen ja harrastuspohjalta lähtenyt suurhanke herättivät huomiota maailmanlaajuisesti. Seuraavaa osaa ryhdyttiin tekemään liki saman tien. Iron Sky The Coming Racesta sukeutui Suomen kallein näytelmäelokuva, jonka tekoa värittivät niin Kiinan-valloitus kuin vararikot ja oikeudenkäynnitkin.

Jos olet joskus haaveillut elokuvan ohjaamisesta, tämä kannattaa lukea ensin ja harkita sen jälkeen uudestaan. Iron Sky The Coming Race elokuvan budjetti oli n. 20 miljoonaa euroa. Iron Sky ilmestyi v. 2012 ja sai hyvät arvostelut, sen sijaan jatko-osa on saanut kritiikkiä. Kirjan on kirjoittanut ohjaaja Timo Vuorensolan vaimo Annika Vuorensola. Kirjoittaja on nähnyt läheltä leffan tekemisen hyvät ja huonot puolet ja tuo ne kirjassa hyvin esille. Kirjan luettua tuli tunne, että tuotanto ja näyttelijät ovat kuitenkin erittäin tyytyväisiä leffaan.  Kirja kertoo tuotannon ja näyttelijöiden näkökulmista, miten leffa sai alkunsa, kuinka näyttelijät suhtautuivat leffaan ja miten heidät valittiin pääosien näyttelijöiksi. Myös leffan fanit pääsivät ääneen.