Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Marianne Jidhoff 5: Kun kello lyö viisi

22.02.2019

Marianne Jidhoff 5: Kun kello lyö viisi

Denise Rudberg

Tukholmalaisen hienostokorttelin asukkaita uhkaa väkivaltainen raiskaaja. Östermalmin raiskaajan tominta on tarkoin harkittua ja hän murtautuu uhrien koteihin, kun he nukkuvat. Syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff saa selvitettäväkseen tapauksen, kun yksi raiskauksen uhreista murhataan.

Lue lisää »


Väkivaltainen raiskaaja kylvää pelkoa Tukholman hienostokortteleissa. Kun yksi raiskauksen uhreista murhataan, saa syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff kollegoineen selvitettäväkseen tunteita herättävän tapauksen. Östermalmin raiskaajan menettely on tarkoin harkittua. Hän valitsee uhrinsa huolellisesti ja murtautuu heidän kotiinsa, kun he nukkuvat.

Pian Jidhoff saa aihetta epäillä, että tapahtumilla on yhteys kahdenkymmenen vuoden takaiseen raiskausten sarjaan Lundin opiskelijapiireissä. Mutta mitä Lundissa itse asiassa tapahtui? Vanhasta tutkinnasta paljastuu valtavia aukkoja. Marianne Jidhoff, rikoskomisario Torsten Ehn ja konstaapeli Augustin Madrid joutuvat mukaan tutkimukseen, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Kirja pitää otteessaan heti ja juoni etenee tasaisesti. Tapahtumia ei puida yksityiskohtaisesti, vaan tapauksien selvittely jatkuu eteenpäin. Kirjallisuuden lajityyppinä tämä voisi olla chick lit-tyyppistä, onhan pääosassa nuorekas hyvään elämään tottunut nainen, joka pitää suklaasta ja viinistä. Menneet asiat ovat erilaisella fontilla, joten lukija pysyy kärryillä mitä on tapahtunut aikaisemmin. Sarjassa on julkaistu 5 osaa ja niistä on aikeissa tehdä elokuva.