Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Rannalla poika

21.02.2019

Rannalla poika

Tuuli Salminen

Kun psykiatri Olga muuttaa lastensa kanssa pääkaupungista pikkukaupunkiin, perhe saa jälleen kerran uuden alun. Kesä vanhassa talossa meren rannalla on idyllinen, toiveikas ja valoisa. Syksyn tultua todellisuus alkaa paljastaa synkemmät kasvonsa.

Lue lisää »


Kun Olga asettelee sanansa varomattomasti lehtihaastattelussa, hän alkaa saada nimettömiä, uhkaavia viestejä. Sitten rannalta löytyy pahoinpidelty poika. Nimettömät hyökkäykset ajavat toisistaan turvaa hakevia koko ajan ahtaammalle.

Psykiatri-äiti masentuu itse ja käy pohjalla. Hän päättää lopulta irtautua facebookista, jossa hänestä kirjoitettiin pahaa. Rannalta löytynyt poika on turvapaikanhakija ja hän on tullut Suomeen ja asunut paikallisessa vastaanottokeskuksessa, josta karkasi pahoinpitelyn jälkeen. Auttajat joutuvat elämään pelossa, koska pakolaispoika ei halua palata vastaanottokeskukseen ja heitä tarkkaillaan naapurien toimesta. Vastaanottokeskus oli ennen tehdas, jonka työntekijät saivat potkut ja nyt he syyttävät kaikesta pakolaisia ja heihin hyväntahtoisesti suhtautuvia ihmisiä. Kirjassa kerrotaan eri henkilöiden; äidin, pojan, maahanmuuttajan sekä naapurin näkökulmia tapahtumista.

Kirjassa on monia ajankohtaisia aiheita, mm. masennuksesta, pakolaisuudesta, suvaitsevaisuudesta, ennakkoluuloista jne. Kirja sopii kaikille ajankohtaisista aiheista kiinnostuneille ja kevät tuo valoa näille kaikille henkilöille.