Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Vieraat

15.05.2020

Vieraat

Johanna Sinisalo

Miltä tuntuisi, jos saisit soiton päiväkodista ja sinulle sanottaisiin, että lapsesi on viiltänyt itseään saksilla, tahallaan?

Lue lisää »


Essi ja Siiri ovat pariskunta jolla on kaksi suloista lasta: kaksivuotias Luukas ja kuusivuotias Sissi. Essi tekee pitkää päivää omistamassaan kahvilassa ja Siiri on Luukaksen kanssa kotona. Siiri hieman syyttää itseään siitä, että Luukas ei puhu vieläkään. Ja jotenkin hänestä tuntuu, että Sissi ei pidä häntä tasavertaisena huoltajana. Tyttö tuntuu kääntyvän aina biologisen äitinsä Essin puoleen. Siiri on myös huomannut, että Sissin käytös on välillä omituista ja jopa uhkaavaa. 

Sissi on ikäisekseen hyvin älykäs, kielellisesti lahjakas ja lukeekin jo todella hyvin. Sissi kärsi jokin aika sitten pahasta tinnituksesta, jota hoidettiin vagushermo-stimulaattorilla. Tinnitus lakkasi, mutta Sissi on hoidon jälkeen kokenut ihmeellisiä tuntemuksia. Ihan niin kuin hänen hermonpäänsä kehräisivät ja jopa puhuisivat hänelle. 

Eräänä päivänä Sissi huomaa, että kun hän tuntee kipua, sen saman kivun kokee myös Luukas. Sissi miettii mistä mahtaa olla kyse ja haluaa testata asiaa uudestaan. Hän huomaa, että mitä enemmän kipua hän tuntee, sitä paremmin ääni hänen sisällään kuuluu. Sissi päättelee, että Luukaksen sisäisen äänen pitää päästä esiin, jotta Luukas alkaisi puhua. Sissi uskoo, että kipu auttaa siihen, koska kipu opettaa...

Kauhukirja joka ei mässäile säikäytyksillä, vaan tunnelma rakentuu tunteista ja ihmisten mielikuvista. RN-H