Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Varotoimia

11.05.2020

Varotoimia

Nelli Hietala

Ylivarovainen ja ehkä jopa hieman neuroottinen Taimi joutuu bussimatkan keskeydyttyä kohtaamaan karttamiaan asioita ja murtamaan ennakkoluulojaan. Ja kaiken lisäksi mukana tässä sopassa on täysin ventovieras mies, joka sattuu olemaan tyrmäävän komea.

Lue lisää »


Taimi on hieman yli kolmekymppinen nainen, jonka elämää hallitsee yliajattelu. Hän ajattelee aina pahinta mahdollista vaihtoehtoa mitä voi tapahtua ja elääkin siksi hyvin varovaisesti. Ura vakuutusmyyjänä tuntuukin olevan kuin luotu hänelle, onhan hänellä itsellään jopa kolme henkivakuutusta.

Bussimatkalla ystävänsä luota kotikaupunkiinsa Taimi koittaa saada itsensä rauhoittumaan. Rauhoittumista häiritsevät pahasti liukas tie, bussikuskin moottoritiellä tekemät ohitukset ja viereisen penkkirivin mummo jolla ei ole turvavyötä. Ja kaiken kukkuraksi bussin kyytiin nousee mies, joka istuu suoraan hänen viereensä. Taimi huokaisee hetkeksi helpotuksesta, kun kuski ilmoittaa, että seuraavalla pysähdyspaikalla pidetään 10 minuutin tauko. Mutta kun Taimi tulee vessasta, hän huomaa bussin takavalojen katoavan kaukaisuuteen. Seuraava bussi kulkee vasta aamulla ja linja-autoasema on menossa kiinni. Ja kirsikkana kakun päällä hänen vieressään istunut  mies jäi myös bussista. Mikä nyt neuvoksi?

Taimi päätyy varsinaiseen seikkailuun, jonka yhteydessä hän joutuu muuttamaan useita ennakkoluulojaan ja jopa heittäytymään tilanteen vietäväksi. Onneksi mukana pyörivä mies on liian komea Taimin makuun, komeat miehet kun ovat liian riskialttiita. Mutta miksi ihmeessä Taimin ajatukset silti pyörivät miehen silmissä ja toivovat miehen katsovan häntä kiinnostuneena? RN-H