Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Silkkiä, safiireja ja salaisuuksia

07.05.2020

Silkkiä, safiireja ja salaisuuksia

Mirva Saukkola

Suomalainen taideasiantuntija tempaistaan seikkailuun, joka pursuaa vaarallisia tilanteita, luksusta, vaihtuvia maisemia ja romantiikkaa.

Lue lisää »


Saara Lehtokorpi on suomalainen taidehistorioitsija, joka on erikoistunut Pietarin vallankumouksen aikaiseen korutaiteeseen ja hän käy luennoimassa aiheesta usein isoillekin yleisöille. Tämän lisäksi hän toimii eräänlaisena freelancerina, joka etsii ympäri maailman kaikenlaisia taideaarteita varakkaille asiakkailleen.

Tällä kertaa Saara on saapunut Pariisiin Bastillen antiikkimarkkinoille ja tapaa samalla hyvän ystävänsä ranskalaisen Julietten. He sopivat tapaavansa Julietten omistaman pienen putiikin luona ennen illallista. Mutta kun Saara saapuu paikalle, on siellä useampi poliisiauto ja liikkeen lattialla on runsaasti verta, mutta Juliettea ei näy missään. Saara saa seuraavana päivänä tietää, että hänen ystävänsä on siepattu. Sieppaaja ilmoittaa, että Juliette pääsee vapaaksi, kun Saara on löytänyt vuonna 1919 Pietarista salakuljetetut arvokkaat korut, jotka kuuluivat venäläiselle aristokraatille Sofia Ivanoville. Saara ei voi ymmärtää, että miksi juuri hänet vedetty mukaan tähän soppaan, joka sakenee hetki hetkeltä. Seikkailu vie Saaran ympäri maailmaa, tapaamaan erilaisia ihmisiä. Saara tapaa myös Richard Solomonin, joka saa hänen sydämensä läpättämään. Mutta voiko Richardiin luottaa?

Miten tähän kaikkeen liittyy Sofia Ivanovan avioliitto juutalaisen Abelin kanssa? Entä Sofian syrjähyppy? Saati sitten Sofian uskottu suomalainen piika Stiina?

Viihdyttävä romanttinen jännitystarina vie mukanaan helposti ja tarina pursuaa historiallisia yksityiskohtia sekä muotimaailman nimiä. R-NH