Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Kuutamo ja muita kertomuksia

27.04.2020

Kuutamo ja muita kertomuksia

Tuisku Hiltunen

Kolme sarjakuvanovellia, kolme eri aikakautta, yksi yhteinen aihe: rakkaus ja sen eri ilmenemismuodot.

Lue lisää »


Kokoelma sisältää kolme sarjakuvanovellia, joiden yhteisiä aiheita ovat rakastetuksi tulemisen tarve, kiintymys, oma identiteetti ja lähteminen.

Niminovelli Kuutamo sijoittuu nykyhetkeen. Se kertoo kahden ihmisen tapaamisesta vuosien jälkeen: muistoista, katkeruudesta, mutta myös kaipuusta ja rakkaudesta. Loppu sai kyllä kyyneleen silmäkulmaan.

Yli meren sijoittuu aikaan, jolloin purjelaivat olivat suurimpia ja mahtavimpia aluksia. Tuohon maailmanaikaan ei voinut olla erilainen kuin muut, ja jos oli, silloin oli paras lähteä kauas. Mutta silloin saattoi jättää jotain tärkeää taakseen.

Pakolliset päivitykset sijoittuu tulevaisuuteen. Tuossa ajassa arki on hyvin tutunoloista, mutta silti teknologia on hyvin kehittynyttä. Tekniikka vaatii kuitenkin päivityksiä, jotka voi tässä tapauksessa saada vain palaamalla takaisin sinne, mihin ei ikinä kuvitellut palaavansa: kotiin.

Tuisku Hiltusella on mukava tapa kertoa tarinaa. Hän jättää lukijalle paljon tilaisuuksia päätellä ja kuvitella itse tarinan hetkeen johtaneita tapahtumia. Piirrosjälki on pehmeää, mutta silti ilmeikästä. RN-H