Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Tulvan jälkeen

03.04.2020

Tulvan jälkeen

Kassandra Montag

Myran koko elämä mahtuu pieneen veneeseen. Tytär Pearl ja kalastaminen. Mutta eräänä päivänä kaikki muuttuu, kun hän saa kuulla uutisia kaukaa pohjoisesta. Alkaa rankka matka, jonka aikana koko maailmaa peittävä tulvavesi vaikuttaa paikoin hyvin pieneltä ongelmalta.

Lue lisää »


Eletään 3000-luvun alkupuolta, ja maailma ei ole enää entisensä. Meidän tuntemastamme Pohjois- ja Etelä-Amerikasta on jäänyt koko maailman peittäneen tulvan alle kaikki muu paitsi Kalliovuorten ja Andien korkeimmat kohdat. Näille ylängöille hengissä säilyneet ihmiset ovat perustaneet kauppapaikkoja ja pieniä kyliä, mutta suurin osa ihmisistä elää erilaisissa veneissä ja laivoissa. Suurin osa ihmisistä on rehellistä kansaa, mutta merellä liikkuu myös paljon kaappareita ja siitosaluksia.

Merellä elää myös Myra ja hänen 7-vuotias tyttärensä Pearl. Myra on seilannut Tyynenmeren satamien välillä jo seitsemän vuotta, tehden kauppaa kalastamillaan kaloilla. He tulevat juuri ja juuri toimeen kalansaaliista saaduilla tavaroilla ja ruualla, ja heidän pieni veneensä Lintu ei tule kestämään sitä matkaa jonka Myra aikoo tehdä.

Myralla on toinenkin tytär, Row, jonka hän menetti seitsemän vuotta sitten, kun tytön isä Jacob vei hänet pois. Myra koitti yli vuoden ajan löytää Jacobin ja Rown, mutta päätti luopua etsinnöistä, jotta voisi keskittyä vastasyntyneeseen Pearliin. Pearlin ollessa seitsemän, Myra saa kuulla eräältä mieheltä, että Row on elossa, entisen Grönlannin rannikolla sijaitsevassa Laaksossa. Mutta sinne on pitkä, myrskyisä ja kaappareita kuhiseva matka. Eikä Myra osaa edes navigoida. Miten ihmeessä hän pääsisi Rown luokse? Voisiko miehestä nimeltä Daniel, jonka hengen Myra pelastaa, olla apua?

Tulevaisuuteen sijoittuva dystopia tuo mieleen Waterworld-elokuvan ja omalla tavallaan myös vanhan ajan merirosvot. Suurena aiheena kirjassa on se, voiko ihminen tehdä valintaa kahden rakkaan ihmisen välillä. RN-H