Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

25.03.2020

Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

Jenny Colgan

Nina menettää työnsä rakkaassa pienessä sivukirjastossaan, joka lakkautetaan suuren mediakeskuksen alta. Kirjoja rakastava Nina päättää pelastaa ison kasan kirjoja, ja perustaa pienen kirjakaupan. Siinä on vain yksi ongelma, hänellä ei ole varaa toimitiloihin. Mutta sitten hän näkee ilmoituksen myytävänä olevasta vanhanaikaisesta pakettiautosta, ja päättää pistää tuulemaan.

Lue lisää »


Nina työskentelee Birminghamin pienessä sivukirjastossa ja rakastaa lukemista, varsinkin kotonaan rauhassa.  Ihmissuhteet eivät ole ottaneet tuulta alleen, koska hänen mielestään todelliset miehet eivät vain vedä vertoja kirjojen sankareille. 

Yhtenä päivänä Nina ja hänen työtoverinsa saavat kuulla, että pieni kirjasto lakkautetaan ja heiltä loppuvat työt, koska kaupungin keskustaan rakennetaan uusi mediakeskus. Kaikille pienen kirjaston kirjoille ei kuitenkaan ole sijaa uudessa rakennuksessa, joten Nina pelastaa kasan kirjoja jo ennestään pursuilevaan kotiinsa. Hänen kämppäkaverinsa ei sulata asiaa, joten kirjoille pitää löytää uusi sijoituspaikka. Nina on pitkään jo haaveillut omistavansa pienen kirjakaupan, mutta koska hänellä ei ikinä olisi varoja toimitiloihin, saa hän idean liikkuvasta kirjakaupasta. Ja ennen kuin hän huomaakaan, hän löytää itsensä matkalta Skotlantiin, ostamaan pakettiautoa, josta hän aikoo tehdä itselleen kirjakaupan.

Skotlantiin saavuttuaan Nina tajuaa, että kuvissa viehättävältä vanhan tyyliseltä pakettiautolta näyttänyt vehje, on todellisuudessa ruosteinen, järkyttävän suuri, lähes pikkubussin kokoinen rotisko. Osaisiko hän edes käsitellä sen kokoista autoa, saati kunnostaa sitä?

Nina päättää tehdä unelmastaan totta, vaikka mutkia matkaan kyllä ilmaantuu. Muun muassa se, että kirjojen myymiseen autosta on paljon vaikeampi saada lupa kuin hämäräperäisten hodareiden kaupitteluun. Ja se, että hän ei saa pysäköintilupaa pakettiautolle Birminghamissa sen koon vuoksi. Joten Nina ottaa ja muuttaa siihen samaiseen skotlantilaiseen kylään, josta hän osti autonkin. Voisiko Nina myös löytää Skotlannista sellaisen miehen, joka vetäisi vertoja Mr Darcylle tai Heathcliffille? RN-H