Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Matkakissan muistelmat

08.05.2019

Matkakissan muistelmat

Hiro Arikawa

Kollikissa Nana ja nuori mies Satoru ovat erottamattomia ja Nana on Satorulle hyvin rakas. Viiden vuoden ajan kaikki on hyvin, kunnes yhtäkkiä eräänä päivänä Satoru ilmoittaa, ettei voi enää pitää Nanaa luonaan. Alkaa matka ympäri Japania, jonka aikana Nana ja Satoru kokevat monta kaunista asiaa yhdessä. Mutta miksi Satorun pitää luopua Nanasta?

Lue lisää »


Nuori mies Satoru näkee kotinsa lähellä kissan, jonka häntä tuo mieleen onnea tuottavan numeron seitsemän. Satoru kokee, että hänen ja kissan välillä on jotain erityistä. Satoru ei aavistakaan, että kissa ymmärtää häntä erityisen hyvin ja kokee myös tuon yhteyden.

Heidän yhteinen aikansa alkaa, kun kissa joutuu auton töytäisemäksi ja raahautuu Satorun ikkunan alle huutamaan apua. Satoru vie kissan eläinlääkäriin ja hoivaa sitä usean viikon ajan. Tuona aikana kissa oppii pitämään nuorukaisen seurasta, ja päättää jäädä hänen kissakseen. Satoru nimeää kissan numero seitsemän mukaan Nanaksi.

Viiden vuoden ajan Satoru ja Nana viettävät yhteistä elämää ja ovat hyvin läheisiä. Yhtenä päivänä Satoru ilmoittaa, että Nana ei voi enää asua hänen luonaan, mutta ei kerro syytä. He lähtevät matkaamaan Satorun ystävien luokse eri puolille Japania. Satoru on päättänyt löytää Nanalle hyvän kodin, ja toivoo että joku hänen vanhoista ystävistään pystyisi ottamaan sen. Nana on kuitenkin täysin eri mieltä siitä, että se jätettäisiin tuosta vaan jonkun tuntemattoman ihmisen luo. Matkan aikana Satoru ja Nana kokevat monia kauniita ja uskomattomia asioita yhdessä. Ja pikkuhiljaa selviää myös syy siihen, miksi Satorun pitää luopua Nanasta.

Kirja on hyvin kaunis, liikuttava ja paikoin humoristinen kuvaus ihmisen ja eläimen suhteesta. Osa tarinasta on kerrottu kissan näkökulmasta ja se tuo oman lisänsä tarinan viehättävyyteen. Suosittelen kaikille, varsinkin kissojen ystäville.