Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Doggerland 1: Harha-askel

07.05.2019

Doggerland 1: Harha-askel

Maria Adolfsson

Komisario Karen Eiken Hornby herää hotellihuoneesta pomonsa Jounas Smeedin vierestä, vietettyään tämän kanssa yön. Sadateltuaan hetken typeryyttään, hän hiipii pois paikalta parantelemaan krapulaansa. Kotiin päästyään hän saa puhelun poliisijohtajalta; Jounas Smeedin ex-vaimo on tapettu.

Lue lisää »


Doggerlandin kuvitteelliseen saarivaltioon sijoittuvansarjan avausosassa komisario Karen Eiken Hornby joutuu peittelemään omiaharha-askeliaan voidakseen tutkia hänelle annettua tapausta. Vietettyäänhumalanhuuruisen yön pomonsa Jounas Smeedin kanssa, Karen saa puhelunpoliisijohtajalta. Susanne Smeed, Jounaksen ex-vaimo on löydetty kotoaankuolleena. Poliisijohtaja Haugen nimittää Karenin tutkinnan johtoon, koskaJounas täytyy pidättää työtehtävästään tutkinnan ajaksi, täytyyhän häntäkuulustella. Karenille valkenee, että hän joutuu omaksi epäonnekseenkuulustelemaan pomoaan itse, samaa miestä jonka hän jätti alastomanahotellihuoneeseen saman päivän aamuna. Ja kaiken lisäksi hän itse näki Susannenelossa vielä kahdeksan jälkeen aamulla.

Karen ryhtyy tutkimaan Susanne Smeedin tapausta, ja saa selville,että Susannen kädestä on viety sormus ja kaulasta koru. Tämän lisäksi Susannenauto on kadonnut. Voiko olla, että hänet on tapettu vain epäonnistuneen murrontakia? Ja kuka on Anne Crosby?

Sarjan avausosa on kelpo dekkari, joka sopii esim. Läckberginja Janssonin ystäville. Jännitystä ja raakuutta kirjassa ei ole liikaa, jotensen vuoksi ei menetä yöuniaan. Kuvitteellinen Doggerland ja sen asukkaatvaikuttavat mielenkiintoisilta, joten seuraavaa osaa jää odottamaanmielenkiinnolla.