Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

V.E. Schwab: Magian syvempi sävy

03.05.2019

V.E. Schwab: Magian syvempi sävy

Kell on yksi viimeisistä Antareista, joilla on harvinainen kyky matkustaa maailmojen välillä.
Harmaa Lontoo - ahdas ja magiaton- on hullun kuningas Yrjö III:n koti.
Punainen Lontoo on täynnä elämää ja taikuutta.
Valkoinen Lontoo on armottoman hallitsijaparin rautaisessa otteessa.
Ja entisaikoina oli olemassa myös Musta Lontoo...
Vaarallinen magia on valloillaan, ja petos väijyy joka nurkassa.

Lue lisää »


Kell on antari, mikä tarkoittaa sitä, että hän pystyy matkustamaan veritaikaa käyttäen eri maailmoiden välillä. Kirjassa pysytellään kolmessa erilaisessa Lontoossa ja vihjataan neljänteen Lontooseen, joka on suljettu, sillä taikuus otti vallan kaupungissa, joka sittemmin tunnetaan nimellä Musta Lontoo.
Kell on Punaisen Lontoon kuningasperheen ottopoika; prinssi Rhyn seuraksi vuosia sitten adoptoitu. Punainen Lontoo on maaginen ja magian täyttämä kaupunki, mutta sen magia on kurissa. Eivät kaikki Punaisen Lontoon asukit toki ole maagikkoja, tai ole tietoisia muista maailmoista, mutta taikuus elää ja voi hyvin tuossa värikylläisessä kaupungissa, jonka halki virtaa punainen Isle-joki, joka Harmaassa Lontoossa tunnetaan nimellä Thames.
Kell saa Harmaassa Lontoossa paketin, joka pyydetään toimittamaan - lain vastaisesti, sillä eri maailmoiden tavaroita ei saa kuljettaa maailmasta toiseen - Punaiseen Lontooseen. Kell on tuonut tavaroita itselleen, joten hän ei koe asiaa ongelmalliseksi, ja tuo paketin Punaiseen Lontooseen. Kellin kimppuun hyökätään, kun hän on toimittamassa pakettia pyydettyyn osoitteeseen. Hän pakenee Harmaaseen Lontooseen. Käy ilmi, että paketin sisältämä tavara on erittäin vaarallinen, ei vain Punaiselle, vaan kaikille (paitsi Mustalle) Lontoolle.
Harmaassa Lontoossa Kell kirjaimellisesti törmää tyttöön nimeltä Lila, joka haluaa epätoivoisesti elämältään jotain muutakin kuin varastelua ja petkuttamista. Lila on kuitenkin etevä ammatissaan ja kuin varkain hänen sormensa menevät Kellin takin taskuun ja löytävät sieltä mielenkiintoiselta vaikuttavan esineen...

Magian syvempi sävy aloittaa Shades of Macig -trilogian.

Tarina sai tämän lukijan aina silloin tällöin huutamaan mielessään Hurraa!, sillä niin mainiota fantasiakirjallisuutta kirja edustaa. Kirjan henkilöhahmot ovat toimivia, miljööt ovat osa tarinaa ja juoni saa odottamaan lisää.