Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Pippurinen & Noussair 4: Lanka palaa

24.07.2019

Pippurinen & Noussair 4: Lanka palaa

Tuomas Lius

Rääväsuinen jokapaikanhöylä Marko Pippurinen ja raudanluja entinen rikosylikonstaapeli Julia Noussair löytävät itsensä tällä kertaa lentokoneesta matkalla Venäjälle. Julian tehtävänä on siepata venäläinen palkkasoturi ja toimittaa hänet Verstaan hoiviin kuulusteltavaksi. Pippurisen tehtävä on vain hakea lentokone paikalliselta pieneltä lentokentältä ja hakea Julia saaliineen kyytiin, helppo juttu. Mutta kaikki ei menekään ihan niin kuin Strömsössä…

Lue lisää »

 

Mma Ramotswe tutkii 18: Olemmeko sukua?

11.07.2019

Mma Ramotswe tutkii 18: Olemmeko sukua?

Alexander McCall Smith

Naisten etsivätoimisto nro: 1 saa tutkittavakseen tapauksen, jossa nainen on erotettu työpaikastaan töykeän käytöksen vuoksi. Vaan liittyykö naisen erottamiseen jokin taka-ajatus? Samaan aikaan Mma Ramotswen omassa elämässä kuohuu muun muassa siksi, että hänen sukunsa on salannut häneltä hyvin suuren asian!

Lue lisää »

 

Arkisatuja aikuisille

20.06.2019

Arkisatuja aikuisille

Katja Lahti, Ina Westman

Tiedätkö sen tunteen, kun työmatka tuntuu luksukselta. Tai sen kun kunto on päässyt pahemman kerran repsahtamaan vanhempainvapaan aikana ja sitten yrität paikkailla sitä, sillä yhdellä salikerralla johon löydät aikaa. Tai sitten sen, kun hermoromahdus on vain pienen säikeen päässä. Ei hätää! Näihin ja kaikenlaisiin muihin elämäntilanteisiin löytyy vertaistuki ja pieni huumorinkukkakin tästä kirjasta. Oivallinen kirja oman ajan ottamiseen, vaikka vessassa, bussissa tai jalkapallokentän laidalla.

Lue lisää »

 

Tuomiopäivä ensi tiistaina

03.06.2019

Tuomiopäivä ensi tiistaina

Jätettyään sulhasensa alttarille kolmekymppisellä Mariella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa joksikin aikaa takaisin lapsuudenkotiinsa. Kotona asuu isän lisäksi Svetlana, isän uusi ja hyvin hyvin nuori tyttöystävä - eläköön www.amore-easteurope.com. Bonuksena talossa on kattoremontti.
Juuri kun elämä mataa pohjamudissa, sisään astuu ihana valo: Bee Gees - yhtyeen solistin näköinen remonttimies Joshua. Muodikas pata, lempeä katse, vahva kädenpuristus, pökerryttävä hymy ja hyvä takamus.

Lue lisää »

 

Matkakissan muistelmat

08.05.2019

Matkakissan muistelmat

Hiro Arikawa

Kollikissa Nana ja nuori mies Satoru ovat erottamattomia ja Nana on Satorulle hyvin rakas. Viiden vuoden ajan kaikki on hyvin, kunnes yhtäkkiä eräänä päivänä Satoru ilmoittaa, ettei voi enää pitää Nanaa luonaan. Alkaa matka ympäri Japania, jonka aikana Nana ja Satoru kokevat monta kaunista asiaa yhdessä. Mutta miksi Satorun pitää luopua Nanasta?

Lue lisää »

 

Doggerland 1: Harha-askel

07.05.2019

Doggerland 1: Harha-askel

Maria Adolfsson

Komisario Karen Eiken Hornby herää hotellihuoneesta pomonsa Jounas Smeedin vierestä, vietettyään tämän kanssa yön. Sadateltuaan hetken typeryyttään, hän hiipii pois paikalta parantelemaan krapulaansa. Kotiin päästyään hän saa puhelun poliisijohtajalta; Jounas Smeedin ex-vaimo on tapettu.

Lue lisää »

 

V.E. Schwab: Magian syvempi sävy

03.05.2019

V.E. Schwab: Magian syvempi sävy

Kell on yksi viimeisistä Antareista, joilla on harvinainen kyky matkustaa maailmojen välillä.
Harmaa Lontoo - ahdas ja magiaton- on hullun kuningas Yrjö III:n koti.
Punainen Lontoo on täynnä elämää ja taikuutta.
Valkoinen Lontoo on armottoman hallitsijaparin rautaisessa otteessa.
Ja entisaikoina oli olemassa myös Musta Lontoo...
Vaarallinen magia on valloillaan, ja petos väijyy joka nurkassa.

Lue lisää »

 

Ruutuvapaata: Puuhaa leikki-ikäisille

24.04.2019

Ruutuvapaata: Puuhaa leikki-ikäisille

Maria Kangaskortet

”Mitä tehtäis? Ei oo mitään tekemistä! Tylsää!” – Kuulostaako tutulta?
Tämä kirja antaa sata erilaista vinkkiä leikki-ikäisten lasten kanssa puuhaamiseen niin sisällä, ulkona, automatkalla kuin mummolassakin. Mikä on laser-ansa? Millaista on kotikeilaus? Entä miten pelastetaan leluja jäästä?

Lue lisää »

 

Englantilainen romanssi

26.03.2019

Englantilainen romanssi

Niina Mero

Nora tietää Englannista kaiken, mutta ei halua astua tosielämässään saarelle. Kunnes yhtäkkiä hän kuulee siskonsa menevän naimisiin englantilaisen kartanonpojan kanssa ja häät pidetään Oxfordissa. Rempseä, tatuoitu, gootti Suomi-tyttö tuo eläväisyyttä englannin aatelisiin ja Nora myös kuulee vahingossa aatelisperheen toisen pojan kadonneen vuosikymmen sitten.

Lue lisää »

 

Siipisulka: tarinoita enkeleistä

22.03.2019

Siipisulka: tarinoita enkeleistä

Oletko joskus kuullut, kun sanotaan, että viskitynnyristä haihtuu viskin kypsyessä noin 2% vuodessa? Tästä kirjasta saat vastauksen siihen, mihin tuo haihtunut viski menee.

On olemassa erilaisia enkeleitä; suojelusenkeleitä, taivaallisen sotajoukon kenraaleja, salaperäisiä vietteleviä olentoja, sukupuuttoon ajettuja sorrettuja enkeleitä. Tämä kirja kertoo niistä ja monista muistakin enkeleistä sekä ihmisistä.

Lue lisää »

 

Arkisto