Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Toinen rouva Parrish

26.03.2020

Toinen rouva Parrish

Daphne Parrish elää amerikkalaista unelmaa; luksusasunto New Yorkissa, kaksi täydellistä tytärtä ja upporikas mies. Tällaista elämää toivoo myös Amber, joka on Daphnen täysi vastakohta. Amber päättää saada tuon elämän itselleen, keinolla millä hyvänsä...

Lue lisää »

 

Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

25.03.2020

Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

Jenny Colgan

Nina menettää työnsä rakkaassa pienessä sivukirjastossaan, joka lakkautetaan suuren mediakeskuksen alta. Kirjoja rakastava Nina päättää pelastaa ison kasan kirjoja, ja perustaa pienen kirjakaupan. Siinä on vain yksi ongelma, hänellä ei ole varaa toimitiloihin. Mutta sitten hän näkee ilmoituksen myytävänä olevasta vanhanaikaisesta pakettiautosta, ja päättää pistää tuulemaan.

Lue lisää »

 

Kimppakämppä

02.03.2020

Kimppakämppä

Beth O´Leary

Tiffy on vailla asuntoa. Leonilla on yhden makuuhuoneen asunto ja kova tarve rahalle. He päätyvät ratkaisuun, jota heidän ystävänsä pitävät hulluna: Tiffy nukkuu sängyssä yöt ja Leon päivät, eikä heidän tarvitse edes tavata toisiaan.

Lue lisää »

 

Mikko Kamula: Tuonela

11.12.2019

Mikko Kamula: Tuonela

Mikko Kamulan kiehtovan Metsän kansa -sarjan kolmas kirja jatkaa tarinaa muinaisesta Suomesta, jossa haltiat, maahiset ja metsänhenget olivat osa ihmisten arkea.

Lue lisää »

 

Teemu Pukki : koko tarina

18.11.2019

Teemu Pukki : koko tarina

Juha Kanerva
Huuhkaajat matkalla EM-kisoihin Teemu Pukin johdolla. Suomalaisen valopilkun Suomi-futiksessa ja Englannin valioliigan Norwichin pelaajan henkilökuva. Teemu Pukki ei itse ole osallistunut tämän kirjan kirjoittamiseen vaan on sanonut, että tekee kirjan sitten, jos tekee, uransa jälkeen. Kirjassa käydään läpi pelaajan ura alkupäivistä tähän hetkeen asti. Uralle on mahtunut myös vastoinkäymisiä. Pukki-partylle on kuitenkin odotettavissa jatkoa.

Lue lisää »

 

Suloinen suru

05.11.2019

Suloinen suru

David Nicholls

Suloinen suru kertoo 16-vuotiaan Charlien ensirakkauden kesästä. Koulun viimeisen luokan päättyessä Charlien elämä alkaa murentua. Hänen vanhempiensa kauppa on mennyt konkurssiin, perhe hajoaa ja isä sairastuu masennukseen. Osat kääntyvät nurinniskoin ja Charliesta tulee isänsä hoitaja. Perhekriisinsä vuoksi hän on myös epäonnistunut päättökokeissa, eivätkä lukion ovet ole aukeamassa hänelle.

Lue lisää »

 

Ei enää Eddy

24.10.2019

Ei enää Eddy

Édouard Louis on kirjoittanut riipaisevan omaelämäkerrallisen tarinan lapsuudesta, jota hallitsivat ympäristön väkivaltaisuus, köyhyys, ja näköalattomuus.
Ilmestyessään romaani järkytti Ranskaa. Edouard Louis (aiemmin Eddy Bellegueule, s. 1992 Hallencourtissa) kirjoitti esikoisteoksensa Ei enää Eddy vain 21-vuotiaana. Ensimmäinen kustantaja hylkäsi kirjan sillä perusteella, että sen kuvaamaa köyhyyttä ei olisi Ranskassa ollut enää sataan vuoteen.

Lue lisää »

 

Kuiskaaja

18.10.2019

Kuiskaaja

Alex North


Vuoden pelottavin trilleri, jonka luettuasi jätät yövalon palamaan.

Lue lisää »

 

Sydämen asioita: perhe ja planeetta kriisissä

09.10.2019

Sydämen asioita: perhe ja planeetta kriisissä

Ernman, Malena
Ilmastonmuutos uhkaa planeettaamme ja yhä useampi kokee ympäristöahdistusta. Tämä kirja kertoo yhden tällä hetkellä tunnetuimman, ilmastonmuutosta vastaan taistelevan tytön ja hänen perheensä tarinan.

Lue lisää »

 

Nuorgamin vettä

23.09.2019

Nuorgamin vettä

Helena Waris

Kuvittele, että seisot tien reunassa keskellä ei mitään. Ja, että sinulla on seuranasi vain ämpärillinen vettä. Mutta et saa juoda sitä tai peseytyä siinä, saati sitten läikyttää sitä. Ei, vaan sinun tulee kuljetuttaa tuo ämpärillinen vettä läpi Suomen, Nuorgamista Helsinkiin, toisten ihmisten avulla ja heidän pitää vielä maksaa siitä sinulle korvaus. Ai mistä ihmeestä tällainen sai alkunsa? No kännissä ja läpällä tietysti!

Lue lisää »

 

Arkisto