Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
ta095410.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Mikko Kamula: Tuonela

11.12.2019

Mikko Kamula: Tuonela

Mikko Kamulan kiehtovan Metsän kansa -sarjan kolmas kirja jatkaa tarinaa muinaisesta Suomesta, jossa haltiat, maahiset ja metsänhenget olivat osa ihmisten arkea.

Lue lisää »

 

Teemu Pukki : koko tarina

18.11.2019

Teemu Pukki : koko tarina

Juha Kanerva
Huuhkaajat matkalla EM-kisoihin Teemu Pukin johdolla. Suomalaisen valopilkun Suomi-futiksessa ja Englannin valioliigan Norwichin pelaajan henkilökuva. Teemu Pukki ei itse ole osallistunut tämän kirjan kirjoittamiseen vaan on sanonut, että tekee kirjan sitten, jos tekee, uransa jälkeen. Kirjassa käydään läpi pelaajan ura alkupäivistä tähän hetkeen asti. Uralle on mahtunut myös vastoinkäymisiä. Pukki-partylle on kuitenkin odotettavissa jatkoa.

Lue lisää »

 

Suloinen suru

05.11.2019

Suloinen suru

David Nicholls

Suloinen suru kertoo 16-vuotiaan Charlien ensirakkauden kesästä. Koulun viimeisen luokan päättyessä Charlien elämä alkaa murentua. Hänen vanhempiensa kauppa on mennyt konkurssiin, perhe hajoaa ja isä sairastuu masennukseen. Osat kääntyvät nurinniskoin ja Charliesta tulee isänsä hoitaja. Perhekriisinsä vuoksi hän on myös epäonnistunut päättökokeissa, eivätkä lukion ovet ole aukeamassa hänelle.

Lue lisää »

 

Ei enää Eddy

24.10.2019

Ei enää Eddy

Édouard Louis on kirjoittanut riipaisevan omaelämäkerrallisen tarinan lapsuudesta, jota hallitsivat ympäristön väkivaltaisuus, köyhyys, ja näköalattomuus.
Ilmestyessään romaani järkytti Ranskaa. Edouard Louis (aiemmin Eddy Bellegueule, s. 1992 Hallencourtissa) kirjoitti esikoisteoksensa Ei enää Eddy vain 21-vuotiaana. Ensimmäinen kustantaja hylkäsi kirjan sillä perusteella, että sen kuvaamaa köyhyyttä ei olisi Ranskassa ollut enää sataan vuoteen.

Lue lisää »

 

Kuiskaaja

18.10.2019

Kuiskaaja

Alex North


Vuoden pelottavin trilleri, jonka luettuasi jätät yövalon palamaan.

Lue lisää »

 

Sydämen asioita: perhe ja planeetta kriisissä

09.10.2019

Sydämen asioita: perhe ja planeetta kriisissä

Ernman, Malena
Ilmastonmuutos uhkaa planeettaamme ja yhä useampi kokee ympäristöahdistusta. Tämä kirja kertoo yhden tällä hetkellä tunnetuimman, ilmastonmuutosta vastaan taistelevan tytön ja hänen perheensä tarinan.

Lue lisää »

 

Nuorgamin vettä

23.09.2019

Nuorgamin vettä

Helena Waris

Kuvittele, että seisot tien reunassa keskellä ei mitään. Ja, että sinulla on seuranasi vain ämpärillinen vettä. Mutta et saa juoda sitä tai peseytyä siinä, saati sitten läikyttää sitä. Ei, vaan sinun tulee kuljetuttaa tuo ämpärillinen vettä läpi Suomen, Nuorgamista Helsinkiin, toisten ihmisten avulla ja heidän pitää vielä maksaa siitä sinulle korvaus. Ai mistä ihmeestä tällainen sai alkunsa? No kännissä ja läpällä tietysti!

Lue lisää »

 

Pippurinen & Noussair 4: Lanka palaa

24.07.2019

Pippurinen & Noussair 4: Lanka palaa

Tuomas Lius

Rääväsuinen jokapaikanhöylä Marko Pippurinen ja raudanluja entinen rikosylikonstaapeli Julia Noussair löytävät itsensä tällä kertaa lentokoneesta matkalla Venäjälle. Julian tehtävänä on siepata venäläinen palkkasoturi ja toimittaa hänet Verstaan hoiviin kuulusteltavaksi. Pippurisen tehtävä on vain hakea lentokone paikalliselta pieneltä lentokentältä ja hakea Julia saaliineen kyytiin, helppo juttu. Mutta kaikki ei menekään ihan niin kuin Strömsössä…

Lue lisää »

 

Mma Ramotswe tutkii 18: Olemmeko sukua?

11.07.2019

Mma Ramotswe tutkii 18: Olemmeko sukua?

Alexander McCall Smith

Naisten etsivätoimisto nro: 1 saa tutkittavakseen tapauksen, jossa nainen on erotettu työpaikastaan töykeän käytöksen vuoksi. Vaan liittyykö naisen erottamiseen jokin taka-ajatus? Samaan aikaan Mma Ramotswen omassa elämässä kuohuu muun muassa siksi, että hänen sukunsa on salannut häneltä hyvin suuren asian!

Lue lisää »

 

Arkisatuja aikuisille

20.06.2019

Arkisatuja aikuisille

Katja Lahti, Ina Westman

Tiedätkö sen tunteen, kun työmatka tuntuu luksukselta. Tai sen kun kunto on päässyt pahemman kerran repsahtamaan vanhempainvapaan aikana ja sitten yrität paikkailla sitä, sillä yhdellä salikerralla johon löydät aikaa. Tai sitten sen, kun hermoromahdus on vain pienen säikeen päässä. Ei hätää! Näihin ja kaikenlaisiin muihin elämäntilanteisiin löytyy vertaistuki ja pieni huumorinkukkakin tästä kirjasta. Oivallinen kirja oman ajan ottamiseen, vaikka vessassa, bussissa tai jalkapallokentän laidalla.

Lue lisää »

 

Arkisto