Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
dvd31227724821.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Elokuvavinkit

Long shot

30.03.2020

Long shot

Charlotte on Yhdysvaltain ulkoministeri, lahjakas, kaunis ja elegantti. Fred on tuulitakkiin sonnustautuva, pössyttelevä, äkkipikainen journalisti. Kuulostaako unelmaparilta? Aivan.

Lue lisää »


Charlotte haluaa jättää työnsä ulkoministerinä ja julkistaa pyrkivänsä presidentiksi seuraavissa vaaleissa. Sitä ennen hän kuitenkin tarvitsee itselleen vakuuttavan, mutta samalla hauskan puheenkirjoittajan, joka nostaisi hänen suosiotaan. Onneksi hän sattumalta törmää Frediin, joka on juuri sanonut itsensä irti kuultuaan, että hänen laatulehden maineessa oleva työnantajansa myydään tabloidtehtailijalle.

Charlotte oli aikoinaan Fredin lapsenvahti ja myös Fredin ensi-ihastus. Charlotte tykästyy Fredin hauskaan, mutta älykkääseen kirjoitustyyliin luettuaan hänen juttujaan, ja päättää palkata tämän puheenkirjoittajakseen. Fred ei ensin ole uskoa tuuriaan, mutta löytää pian itsensä maailmanympärimatkalta, jonka tarkoituksena on nostaa Charlotten ajama luonnonsuojeluohjelma esiin ja kiillottaa samalla hänen julkisivuaan vielä lisää. Fredillä ja Charlottella on mielipide-eroja, mutta silti kipinät sinkoilevat heidän välillään ihan huomaamatta. Ja kun he vielä joutuvat kapinallisten aiheuttaman sekasorron keskelle Filippiineillä, he huomaavat, että heidän välillään on jotain erityistä.

Mutta voiko nuhjuisen jokamiehen ja presidenttiehdokkaan suhde toimia? Mitä mieltä kansa on?

Ensi vaikutelma elokuvasta ei ole niin kovin romanttinen, ja huumori on paikoitellen aika ronskia, mutta elokuva toimii. Se on hauska ja älykäs, ja Charlize Theronin ja Seth Rogenin välinen kemia toimii. Ja loppujen lopuksi elokuva onkin todella romanttinen. RN-H