Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
dvd31227724821.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Elokuvavinkit

The Death of Stalin

15.10.2019

The Death of Stalin

Sysimusta ja hervottoman hauska The Death of Stalin vie katsojat vuoden 1953 Moskovaan, jossa suurvallan päämies Josif Stalin saa sairauskohtauksen ja heittää veivinsä. Mitäs nyt tehdään? Ja kuka astuu Stalinin saappaisiin?

Lue lisää »


Kun Neuvostoliiton suurpamppu Josif Stalin saa sairauskohtauksen ja lähestyy kuolemanportteja, alkaa Neuvostoliiton päättäjäkermassa kuhina. Jos Stalin heittää henkensä, on paikka Neuvostoliiton johdossa avoin seuraajalle – mutta kenelle? Koska ehdokkaitahan riittää. Osa näistä kandidaateista on hyvinkin halukkaita jatkamaan Stalinin tilalla, osa taas tahtoisi painua maan alle – tietyistä syistä.

Kreml toimii mahtavan poliittisen valtataistelun näyttämönä, jossa Stalinin perheenjäsenet ja poliitikot repivät tilanteesta kaiken irti, ja valehtelevat minkä kerkeävät toistensa selkien takana.

The Death of Stalin on mahtava sekoitus komediaa, loistavaa dialogia ja osaltaan myös synkän historian dramatisointia. Elokuvan selkäranka on erinomainen näyttelijäkaarti, johon lukeutuu muun muassa ilmiömäinen Steve Buscemi Hruštšovina ja Michael Palin Molotovina, sekä Jason Isaacs Žukovina.

Elokuva perustuu Fabien Nuryn ja Thierry Robinin sarjakuvaromaaniin La mort de Staline.

Suosittelen elokuvaa kaikille mustan huumorin ja brittikomedian ystäville.