Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Aavikon eläimet: Suuressa kaupungissa

20.12.2019

Aavikon eläimet: Suuressa kaupungissa

Katalina Brause

Keskellä kuumaa aavikkoa asustelee neljä kaverusta; pieni dromedaari Dumdidum, kärttyinen kameleontti Sandiago, nokkela aavikkokettu Finnek ja ärhäkkä termiitti Timmy. Nämä neljä ovat parhaita kavereita ja nautiskelevat elämästään aavikon leppeässä 55 asteen lämpötilassa, kunnes eräänä päivänä tapahtuu jotain ennenkuulumatonta…Dumdidum katoaa!

Lue lisää »

 

Pohjoisen mytologia

29.11.2019

Pohjoisen mytologia

Ennen alkua ei ollut mitään - ei maata, ei taivaita, ei tähtiä, ei taivaan kantta: vain usvamaailma, muodoton ja hahmoton, ja tulimaailma, ikuisesti palava.

Lue lisää »

 

Kauhukännykkä

11.11.2019

Kauhukännykkä

Anu Holopainen

Anu Holopaisen Iik!-sarja on kuin R. L. Stinen kauhukirjat; jotain outoa on aluksi ilmassa
ja pikku hiljaa paniikki kasvaa niin, että lopulta lukee vain hurjalla vauhdilla eteenpäin,
että pääsisi piinaavasta kohtauksesta pois!

Lue lisää »

 

Suomea lohikäärmeille

08.11.2019

Suomea lohikäärmeille

Briitta Hepo-oja

Kuvittele Suomi, jossa suurimpana uskontona on luonnonuskonto haltioineen ja hiisineen. Suomea hallitsee kuninkaalliset, joita vastaan tasavaltaa kannattavat kapinoivat. Luokkajako on tiukkaa ja aateliset eivät todellakaan seurustele alempiensa kanssa. Noitia vainotaan edelleen 2020-luvulla ja niitä on olemassa. Lohikäärmeitäkin on, ne vaan ovat kutistuneet aikojen saatossa ilmastonmuutoksen takia, ja niille on muuten todella vaikea opettaa suomen kieltä. Tim päättää kuitenkin kokeilla.

Lue lisää »

 

Ilon Milli ja pelon Mölli

04.11.2019

Ilon Milli ja pelon Mölli

Jenna Kostet & Kaisu Sandberg

Milli on aivan tavallinen tyttö, jolla on äiti, isä ja pikkuveli. Milli viettää iloisia päiviä nauttien metsäretkistä, seikkailuista, pianotunneista, esikoulusta. Millin mielestä maailma on ihmeellinen ja jännittävä paikka, ja Millin elämä on ihanaa. Kunnes eräänä päivänä Milli tutustuu Mölliin!

Lue lisää »

 

Kammotuksia

15.10.2019

Kammotuksia

Reetta Niemelä

Tämä kirja paljastaa yöpuolen kulkijoista yllättäviä asioita, jos siis uskallat lukea! Mikä avuksi, kun vauvahiiviölle kasvaa torahammas? Mitä on möksyily? Ja kuka söi kokonaisen orkesterin? Entä mikä mahtaa harmittaa kahisijaa?

Lue lisää »

 

Merikki

19.09.2019

Merikki

Kirsti Kuronen

Meri ja Ruusu ovat olleet erottamattomat jo viisivuotiaista lähtien. Yhdessä he ovat leikkineet barbeilla tunti toisensa jälkeen, piirtäneet vihot täyteen sydämiä ja letittäneet hiuksia loputtomasti. Mutta nyt monen vuoden jälkeen kaikki onkin yhtäkkiä toisin. Ruusu sanoo sanat, joita ei voi enää perua: Sun kanssa ei ole enää kivaa.

Lue lisää »

 

Pilvilinna

06.08.2019

Pilvilinna

Sveitsin vuoristossa sijaitsee hotelli Pilvilinna, jonka loiston päivät ovat kaukana takanapäin. Paikka herää eloon ainoastaan kerran vuodessa, kun kuuluihin uudenvuodenjuhliin saapuu vieraita ympäri maailman. Hotelliin harjoittelijaksi palkattu 17-vuotia Fanny pitää huolen siitä, että hotellivieraiden elämä on lokoisaa ja ylellistä. Työn tuoksinnassa Fanny huomaa, että kaikki vieraat eivät taida olla aivan sitä, mitä sanovat olevansa.

Lue lisää »

 

Kaarle kaupungilla

10.07.2019

Kaarle kaupungilla

Alex T. Smith

Kaarle on pieni pyöreä koira, jonka paras ystävä on Lordi Nukkasukka. Kaarle asuu talossa herra ja rouva Kiiltokenkäsen kanssa, ja jää aina kotiin Kiiltokenkästen lähdettyä töihin. Vai jääkö?

Lue lisää »

 

Salamanterin arvoitus

08.07.2019

Salamanterin arvoitus

Cecilia Gaathen koti on idyllisessä Täysihoitola Helmessä. Ystävykset Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira huomaavat, että seudulla on meneillään jotain outoa. Rannalta löytyy ruumis, ja samoihin aikoihin pari hämärää tyyppiä majoittuu täysihoitolaan. Onko asioilla jokin yhteys?

Salamanterin arvoitus on CLUE-sarjan ensimmäinen osa.

Lue lisää »

 

Isadella 1: Sydän kylmänä

28.06.2019

Isadella 1: Sydän kylmänä

Sari Luhtanen

Isadella elää muiden silmissä suhteellisen normaalia teinin elämää, pahasti angstista sellaista vain. Mutta hänen perheensä ei ole siitä tavallisimmasta päästä: hänellä on kolme (!) äitiä, jotka ovat kaiken lisäksi lesboja…ja vampyyreja. Koita siinä sitten pitää matalaa profiilia, kun olet autuaan tietämätön siitä koska itse muutut vampyyriksi! Ja kaiken lisäksi kuvioihin ilmestyy ihana tummasilmäinen Fairuz…

Lue lisää »

 

Legenda Kevinistä

11.06.2019

Legenda Kevinistä

Philip Reeve, Sarah McIntyre

Kevin on lentävä poni, jonka lempiruokaa ovat ruoho, omenat ja keksit – eivät tosin ihan tässä järjestyksessä. Eräänä päivänä suuri myrskytuuli lennättää Kevinin kauas pois kotoaan, suoraan päin kerrostalon seinää, TÖMPS! Onneksi Kevin on hyvin pehmustettu, joten se ei loukkaa kovin pahasti…mutta mihin ihmeeseen se onkaan joutunut?

Lue lisää »

 

Prinsessakirja

20.05.2019

Prinsessakirja

Sanna Mander, Anna Sarve

On olemassa niin paljon erilaisia prinsessoja, että heitä ei voi millään saada mahtumaan yhteen kirjaan! Mutta tämän kirjan tekijät ovat yrittäneet parhaansa; mukaan on otettu oikeita edesmenneitä prinsessoja, elokuvaprinsessoja ja satuprinsessoja ynnä muita. Mutta miksi ihmeessä Kleopatra pukeutui aikoinaan säkkiin?

Lue lisää »

 

Mitä on punk?

20.05.2019

Mitä on punk?

Timo Kalevi Forss

Punk on yksinkertaista, nopeaa ja hauskaa musiikkia, ja punkista tykkääviä kutsutaan punkkareiksi. Mutta mitä kaikkea muuta punk on? Miten punkkarit tanssii? Ja mitä punkkari syö??

Lue lisää »

 

Sydänsurujen kääntöpuoli

17.05.2019

Sydänsurujen kääntöpuoli

Becky Albertalli

Molly on 17-vuotias, eikä ole koskaan seurustellut kenenkään kanssa, saati edes suudellut ketään. Hän miettii kuitenkin jatkuvasti sitä, miltä suuteleminen mahtaa tuntua. Sitten kaverikuvioihin ilmestyy komea Will, joka olisi täydellistä poikaystävämateriaalia. Mutta toisaalta kesätyöpaikan omituinen Tolkien-fani Reid on tosi mukava. Apua! Mitä oikein on meneillään?

Lue lisää »

 

Nelson Tiikeritassu

03.05.2019

Nelson Tiikeritassu

Lena Frölander-Ulf

Perlinporissa kaikki on tarkasti mitoitettua, ajastettua ja mietittyä. Järjestyksen Valvojat pitävät huolen, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin, eikä mikään mene pieleen. Perlinporissa ei myöskään siedetä mitään poikkeavaa, erilaista, saati sitten karvaista tai hassusti pukeutunutta. Kunnes eräänä päivänä aamujunan kyydissä tulee paketti; yöpukuinen pieni poika, joka saa vallankumouksen väreet kasvamaan aalloiksi.

Lue lisää »

 

Kun kohtaat avaruusolennon – viisi tärkeää ohjetta

25.04.2019

Kun kohtaat avaruusolennon – viisi tärkeää ohjetta

Petri Tamminen, Valpuri Kerttula

Mitä jos jonakin aamuna, sanotaan vaikka kello puoli kahdeksalta, pihaanne laskeutuisi avaruusalus? Ja mitä jos sinä olisit ainoa, joka on paikalla tuona kyseisenä hetkenä? Miten toimisit?

Lue lisää »

 

Mielikuvitustyttö

16.04.2019

Mielikuvitustyttö

Aino Louhi

Mielikuvitustyttö kertoo tytön elämästä, lapsuudesta teini-iän kautta aikuisuuteen. Siitä miltä tuntuu, kun lapsuuden tärkein ystävyys hiipuu pois, tai kun nuorena ihastus ottaa vallan. Ja siitä kuinka tunteet toista ihmistä kohtaan voivat olla niin voimakkaita, ettei uskalla tehdä elettäkään, ettei koko hauras maailma särkyisi.

Lue lisää »

 

Kymmenen tikkua laudalla

16.04.2019

Kymmenen tikkua laudalla

Heini Junkkaala

Kesäloma mummolassa tuntuu menevän pahasti mönkään, mutta Anna on päättänyt korjata asiat.
Annan isä ajattelee vain töitä eikä osaa rentoutua lomalla. Kymmenvuotias Anna kuulee vanhempiensa kipakan sananvaihdon, ja saa selville, että äidin mitta on tullut täyteen. Jos ei isä ryhdistäydy, äiti hakee eroa. Anna tekee kaikkensa, että isä huomaisi äidin, mutta isä on liian kiireinen – kunnes Anna veistää kymmenen tikkua ja tajuaa, että niissä on taikaa.

Lue lisää »

 

Valinta 1

22.03.2019

Valinta 1

Kiera Cass

America Singer niminen tyttö saa kutsun valintaan. Siinä 35 tyttöä kilpailee prinssi Maxonin sydämestä. American mielestä koko juttu on aivan turhaa, kunnes postissa tulee kirje, jossa kerrotaan hänen päässeen valintaan. Siitä alkaa seikkailu itsensä kanssa. Jäädäkö linnaan vai lähteä kotiin?

Lue lisää »

 

Patriootti Moriarty 1

22.03.2019

Patriootti Moriarty 1

Ryosuke Takeuchi, Hikaru Miyoshi

Me kaikki olemme kuulleet Sherlock Holmesista. Ja ne jotka ovat lukeneet Arthur Conan Doylen kirjoittamia tarinoita Holmesista, tietävät myös Professori Moriartyn, Holmesin verivihollisen. Mutta kukaan ei tiedä millainen Moriarty on oikeasti ja millaisista lähtökohdista hänen uransa ”rikollisten kuninkaana” lähti nousuun. Mutta onko Moriarty niin paha kuin Sherlock antaa ymmärtää?

Lue lisää »

 

My Hero Academia 1

21.03.2019

My Hero Academia 1

Kohei Horikoshi

Tänä päivänä noin kahdeksalla kymmenestä maapallon asukkaista on jokin erityinen ominaisuus. Niitä kutsutaan oikuiksi ja niiden syytä ei tiedetä eikä sitä pysty estämään. Maailmassa jossa erilaiset oikut ovat arkipäivää, on myös supersankareita ja heitä varten on olemassa koulu. Izuku haluaa siihen kouluun! hän on aina halunnut…paha juttu vaan on, että hänellä ei ole pienintäkään erityisominaisuutta.

Lue lisää »

 

Lappilainen - kuolema kahdeksannella luokalla

19.03.2019

Lappilainen - kuolema kahdeksannella luokalla

L.K. Valmu

Miksi leirikoulun oletettiin olevan jotain kivaa? Hege olisi paljon mieluummin sulkeutunut viikoksi huoneeseensa viiden kirjan ja tietokoneen kanssa, kuin lähtenyt jonnekin vihonviimeiseen erämaahan lähes tuntemattomien luokkakavereiden kanssa. Ja kaiken lisäksi selviää, että tuolla raja-alueella on jotain todella vaarallista – peräti tappavaa.

Lue lisää »

 

IIK! 1: Kauhukännykkä

12.03.2019

IIK! 1: Kauhukännykkä

Anu Holopainen

Eräänä talvipäivänä viidesluokkalainen Saku löytää lumen keskeltä kännykän, joka ei vaikuta aivan perusluurilta, siinä on suuri ja hieno näyttö sekä upean siniset kuoret. Sitten luokan öykkäri Ville pelmahtaa paikalle ja nappaa sen itselleen. Sakua jää kaihertamaan asia. Olisi se nyt ollut aika siistiä saada ihan upouusi puhelin. Pian alkaa kuitenkin tapahtua outoja asioita.

Lue lisää »

 

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus

06.03.2019

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus

Maami Snellman

Eräänä aamuna Sumuvuoren perhe nukkuu pommiin. Ihmisten touhottaessa ympäri taloa kenkiä ja koulukirjoja etsien, kissa nimeltä Jaakko Enkeli Lentokenttä istuu ruokakupin ääressä. ”Miiiauu! Kautta kollin korvakarvan, antakaa minulle sapuskaa!” Mutta kukaan ei huomaa Jaakkoa, ja kohta perhe jo sulkeekin ulko-oven takanaan. Jaakko ei jää kuitenkaan neuvottomaksi kun se huomaa, että ikkuna on raollaan.

Lue lisää »

 

Mikin hulluimmat seikkailut

06.03.2019

Mikin hulluimmat seikkailut

Lewis Trondheim

Mielikuvituksellinen ja yllättävä tapaus Disney-hahmojen maailmasta!

Kirjoittaja Lewis Trondheim ja piirtäjä Keramidas keksivät tarinan vanhoista, yksisivuisista sarjakuvista, jotka olisivat ilmestyneet aikoinaan kuvitteellisessa sarjakuvalehdessä. Näistä yhden sivun mittaisista sarjakuvista koostuu huikea seikkailu, jossa Mikki ja Aku päätyvät mitä ainutlaatuisimpiin paikkoihin jahdatessaan Roopen rahat vieneitä roistoja: viidakkoon, valtameren pohjalle, kuuhun ja atsteekkien (tai kenties mayojen...tai ehkä olmeekkien) muinaiseen kaupunkiin.

Lue lisää »

 

Kummitus

27.02.2019

Kummitus

Johanna Jasmine

Kummitus on pieni olento, joka viihtyy muun muassa teekupeissa, pyykkikoreissa ja hammastahnatuubeissa. Kummitukset saavat välillä aikaan kaaosta ympärillään, mutta ne aiheuttavat harvoin sen suurempaa vahinkoa (poikkeuksina mainittakoon dodolintujen sukupuutto, Turun palo sekä rutto).

Lue lisää »

 

Eino ja suuri possukysymys

27.02.2019

Eino ja suuri possukysymys

Antti Nylén

Eino saa enoltaan 7-vuotissyntymäpäivälahjaksi laatikon, jonka sisällä on jotain painavaa. Eno sanoo, että sen, mikä laatikossa on sisällä, nimi on Pulla ja, että sen voi syödä. Eino miettii, että olisikohan laatikko täynnä suklaata tai olisiko siellä syötävä pullapoika? Mutta se mikä laatikossa on ei todellakaan ole suklaata, saati pullaa, vaan puhuva, ajatteleva lelupossu!

Lue lisää »

 

Kulkukaupunkien kronikka 1: Kävelevät koneet

19.02.2019

Kulkukaupunkien kronikka 1: Kävelevät koneet

Philip Reeve

Luonnonkatastrofi on runnellut maan, jossa valtavat kaupungit liikkuvat moottorien ja telaketjujen varassa kuivunutta merenpohjaa pitkin toisiaan saalistaen. Nuori Tom Natsworthy päätyy todistamaan murhayritystä, jonka kohteena on hänen idolinsa keksijäinsinööri Valentine. Tämän tapahtuman myötä Tom tempautuu mukaan hurjaan seikkailuun, joka saattaa maksaa hänen henkensä.

Lue lisää »

 

Lontoon kuninkaalliset kanit 1

19.02.2019

Lontoon kuninkaalliset kanit 1

Santa Montefiore, Simon Sebag Montefiore

Sulo on perheen hiljaisin ja pienin kani. Muut sisarukset pitävät häntä turhan panttina, etenkin isoveli Maximilian kiusaa Suloa minkä ehtii. Mutta Sulo saa huomata, että mikä tahansa on mahdollista kun on hieman onnea ja tahtoa, riittävästi herkullisia porkkanoita, kostea nenänpää ja ripaus hullua rohkeutta!

Lue lisää »

 

Viimeinen illuusio 1: Menetetyt

18.02.2019

Viimeinen illuusio 1: Menetetyt

Henrik Fexeus

17-vuotias Ky tekee vahingossa vasaralla reiän huoneensa seinään, ja päättää ruveta suurentamaan sitä ihan vain uteliaisuudesta. Lopulta reikä on niin iso, että hän pääsee ahtautumaan seinän sisään. Se mitä hän löytää seinän sisältä, muuttaa hänen elämänä pysyvästi!

Lue lisää »

 

Olga 1: Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

13.02.2019

Olga 1: Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Gravel, Elise

Olga haluaa isona eläintieteilijäksi, koska rakastaa eläimiä ja niiden tutkimista. Hänen huoneensakin on vähän kuin eläinmuseo eläintietokirjoineen, eläinpikkareineen ja mikroskooppeineen. Eräänä päivänä Olga tekee elämänsä löydön, mutta mikä kumma se on?!

Lue lisää »

 

Arkisto