Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko90733097.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Patriootti Moriarty 1

22.03.2019

Patriootti Moriarty 1

Ryosuke Takeuchi, Hikaru Miyoshi

Me kaikki olemme kuulleet Sherlock Holmesista. Ja ne jotka ovat lukeneet Arthur Conan Doylen kirjoittamia tarinoita Holmesista, tietävät myös Professori Moriartyn, Holmesin verivihollisen. Mutta kukaan ei tiedä millainen Moriarty on oikeasti ja millaisista lähtökohdista hänen uransa ”rikollisten kuninkaana” lähti nousuun. Mutta onko Moriarty niin paha kuin Sherlock antaa ymmärtää?

Lue lisää »


Kreivi Moriartyn perheeseen otetaan perheen esikoisen Albertin pyynnöstä kaksi orpoa ottolasta, veljekset William ja Lewis. Perheen äiti, isä ja nuoremmat veljet eivät voi sietää näitä kahta poikaa, koska kokevat olevansa heitä niin paljon ylempänä. Heitä häiritsee myös se, että William on ikäisekseen hirvittävän fiksu. Albert ottaa pojat siipiensä suojaan ja yhdessä he suunnittelevat täydellisen ja kauhean rikoksen. Tuon rikoksen ansiosta Albert saa kreivin arvon ja Williamista ja Lewisistä tulee ylemmän luokan kansalaisia.

Vuosien jälkeen Albert, William ja Lewis ovat juuri muuttaneet Durhamiin. William on saanut jo nuoresta iästään huolimatta professorin arvon ja opettaa matematiikkaa yliopistolla. Sen lisäksi William toimii eräänlaisena konsulttina. Kaupungin asukkaat, työläiset, pitävät ensin Moriartyn veljeksiä normaaleina itseään täynnä olevina aristokraatteina, mutta he saavat huomata pian olevansa täysin väärässä.

Mitä mahtaa kuulua Williamin konsultin työhön? Miten Williamista tulee kuuluisa rikollinen Professori Moriarty?

Sarjan ensimmäinen osa saa toivomaan, että suomentajat olisivat nopeita työssään. Kirja tarjoaa jännitystä, arvoituksia ja vanhan Englannin luokkaerojen tuomaa ristiriitaa. Manga onnistuu olemaan aika jännittävä paikoitellen, joten ihan nuorimmille mangan lukijoille emme tätä suosittele, mutta se sopii jo yläkoululaisista ylöspäin.