Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko90733097.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

My Hero Academia 1

21.03.2019

My Hero Academia 1

Kohei Horikoshi

Tänä päivänä noin kahdeksalla kymmenestä maapallon asukkaista on jokin erityinen ominaisuus. Niitä kutsutaan oikuiksi ja niiden syytä ei tiedetä eikä sitä pysty estämään. Maailmassa jossa erilaiset oikut ovat arkipäivää, on myös supersankareita ja heitä varten on olemassa koulu. Izuku haluaa siihen kouluun! hän on aina halunnut…paha juttu vaan on, että hänellä ei ole pienintäkään erityisominaisuutta.

Lue lisää »


Izuku haluaa UA-akatemiaan, jossa koulutetaan supersankareita. Ainoa ongelma on, että hän on täysin oikuton, eli hänellä ei ole lainkaan erityisominaisuutta. Izuku on kaiken lisäksi hyvin ujo ja nöyrä. Hänen luokkatoverinsa Katsuki pompottaa häntä mennen tullen, eikä muutenkaan voi sietää Izukun oikuttomuutta. Pahinta Katsukin mielestä on se, että Izuku haluaa samaan akatemiaan kuin hän, ja hänellä taas on lyömätön oikku: hiki joka räjähtää hänen halutessaan.

Oikut rupesivat vuosien saatossa olemaan arkipäivää, joten maailma oli vaarassa joutua kaaokseen, kun pahat ihmiset joilla oli voimakkaita oikkuja, ymmärsivät pystyvänsä tekemään mahtavia rikoksia. Onneksi oli myös hyviä oikullisia ihmisiä, jotka päättivät ottaa tehtäväkseen auttaa muita ja ryhtyä supersankareiksi. Näistä suurin ja mahtavin on All Might.

Izuku on ihannoinut ja seurannut supersankareita koko elämänsä. Hän on kirjoittanut muistiin heidän oikkunsa ja käyttämänsä iskut ja aseet pahiksia vastaan. Hän tietää kaiken supersankareista. Kunnes eräänä päivänä Izuku törmää All Mightiin ja saa kuulla jotain todella erikoista, sellaista josta vain harva tietää.

Tämä manga imaisi heti mukaansa! Huumoria, toimintaa ja vähän ihastustakin on ilmassa. Kuitenkin läsnä on koko ajan Izukun epävarmuus itsestään. Sopii hyvin 5.luokasta ylöspäin ja myös aikuisille.