Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko90733097.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Lappilainen - kuolema kahdeksannella luokalla

19.03.2019

Lappilainen - kuolema kahdeksannella luokalla

L.K. Valmu

Miksi leirikoulun oletettiin olevan jotain kivaa? Hege olisi paljon mieluummin sulkeutunut viikoksi huoneeseensa viiden kirjan ja tietokoneen kanssa, kuin lähtenyt jonnekin vihonviimeiseen erämaahan lähes tuntemattomien luokkakavereiden kanssa. Ja kaiken lisäksi selviää, että tuolla raja-alueella on jotain todella vaarallista – peräti tappavaa.

Lue lisää »


Koulun kuvaamataidon opettaja houkuttelee Hegen vaihtamaan taideluokalle, ja siitä seurauksena hän oli nyt matkalla leirikouluun Savukoskelle, lähelle Lapin itärajaa. Junamatkan ja bussimatkan jälkeen he saapuvat vihdoin perille leirikeskukseen ja viikko jatkuu huonoissa merkeissä, kun Hege saa huonekaverikseen Vimmun, vihonviimeisen tyypin jonka haluaisi seuraansa. Samaan huoneeseen majoittuu lisäksi yksi luokan uusi oppilas Kiia. Vimmu ja Kiia tulevat juuri ja juuri toimeen ja jostain syystä Kiia näyttää karsastavan Hegeäkin. Hegeä alkavat kuitenkin askarruttaa paikkakunnalla muutaman viime vuoden aikana sattuneet, selittämättömät kuolemantapaukset. Hege epäilee, että kylmän sodan aikaisella Neuvostoliitolla on ollut näppinsä pelissä. Yksi leirikoulun valvojista on Hegen poliisi-eno, joka rakentaa erämaamökkiä lähistölle. Mutta hänenkin korvissaan Hegen epäilykset kuulostavat mielikuvitukselta - kunnes yksi oppilaista katoaa.

Lappilainen on itsenäinen jatko-osa kirjalle Poika – murha seitsemännellä luokalla. Kirja sopii hyvin yläkouluikäisille, mutta on mainiota luettavaa myös aikuisille.