Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

IIK! 1: Kauhukännykkä

12.03.2019

IIK! 1: Kauhukännykkä

Anu Holopainen

Eräänä talvipäivänä viidesluokkalainen Saku löytää lumen keskeltä kännykän, joka ei vaikuta aivan perusluurilta, siinä on suuri ja hieno näyttö sekä upean siniset kuoret. Sitten luokan öykkäri Ville pelmahtaa paikalle ja nappaa sen itselleen. Sakua jää kaihertamaan asia. Olisi se nyt ollut aika siistiä saada ihan upouusi puhelin. Pian alkaa kuitenkin tapahtua outoja asioita.

Lue lisää »


Sakulla on sisko nimeltä Sussa, ja he ovat paitsi kaksoset, myös parhaat kaverit. Sakulla onkin vaikeuksia pitää ajatuksensa piilossa Sussalta, joka yleensä lukee häntä kuin avointa kirjaa. Saku ei näet saa ajatuksiaan pois puhelimen hohtavista kuorista, jotka sattuivat olemaan juuri hänen lempiväriään.

Pian kaksoset ja muutkin huomaavat, että Villelle on tapahtumassa jotakin outoa – hän kuljeskelee ympäriinsä puhelinta tuijottaen, lintsaa koulusta ja hänen hiuksensa ja silmänsä muuttuvat pikimustiksi. Saku päättää seurata Villeä ja näkee jotain sellaista, joka todistaa, että kyseinen puhelin on kaikkea muuta kuin tavallinen: Ville katoaa kokonaan. Saku kertoo näkemästään Sussalle, joka kyllä haluaa uskoa häntä, mutta heidän isoveljensä Luikku ainakin vain nauraa heidän asialleen.

Kännykkä kuitenkin ilmestyy salaperäisesti takaisin, ja tällä kertaa sen löytää tokaluokkalainen Pirre, joka katoaa myös. Ja kadonneista ei näy vilaustakaan. Kun ilmenee, että kaksosten pikkusisko Siiri on vaarassa joutua vaarallisen puhelimen valtaan, on heidän pakko ryhtyä selvittämään, mistä tässä kaikessa on kyse.

Kauhukännykkä on alakouluikäisten kauhuromaani, joka onnistuu olemaan sen verran jännittävä, että eka- ja tokaluokkalaisille se ei välttämättä sovi. Kolmosluokasta ylöspäin kirja tarjoaa sopivasti toimintaa ja jännitystä, ja juoni pitää otteessaan.