Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko90733097.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus

06.03.2019

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus

Maami Snellman

Eräänä aamuna Sumuvuoren perhe nukkuu pommiin. Ihmisten touhottaessa ympäri taloa kenkiä ja koulukirjoja etsien, kissa nimeltä Jaakko Enkeli Lentokenttä istuu ruokakupin ääressä. ”Miiiauu! Kautta kollin korvakarvan, antakaa minulle sapuskaa!” Mutta kukaan ei huomaa Jaakkoa, ja kohta perhe jo sulkeekin ulko-oven takanaan. Jaakko ei jää kuitenkaan neuvottomaksi kun se huomaa, että ikkuna on raollaan.

Lue lisää »


Jaakko päättää seurata perheen lapsia Lintulan kyläkouluun, koska on kuullut heidän puhuvan kuinka hyvää ruokaa siellä on.  Päästyään vaivihkaa sisälle kouluun, Jaakko äkkää kermakakun joka kiikkuu kohti opettajanhuoneen jääkaappia koulusihteerin kädessä. ”Miau! Minä vain pikkuisen maistan, ei kukaan huomaa.” Kuten arvata saattaa, Jaakko Enkeli Lentokenttä onnistuu sotkemaan touhuillaan, koko koulupäivän: ”Seuraa tärkeä tiedotus. Opettajanhuoneen jääkaapista on kadonnut kermakakku.”

Jaakko päätyy seikkailullaan muun muassa koulun ullakolle, paloauton ohjaamoon, pyörän peräkärryyn salamatkustajana ja lopuksi lavuaariin nukkumaan. Miten seikkailu mahtaa päättyä, pääseekö Jaakko takaisin kotiin? Ja kenelle kermakakku oli tarkoitettu?

Kirja sopii hyvin yhdessä luettavaksi hieman alle kouluikäisille ja itsenäisesti luettavaksi 7-9-vuotiaille.