Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko90733097.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Mikin hulluimmat seikkailut

06.03.2019

Mikin hulluimmat seikkailut

Lewis Trondheim

Mielikuvituksellinen ja yllättävä tapaus Disney-hahmojen maailmasta!

Kirjoittaja Lewis Trondheim ja piirtäjä Keramidas keksivät tarinan vanhoista, yksisivuisista sarjakuvista, jotka olisivat ilmestyneet aikoinaan kuvitteellisessa sarjakuvalehdessä. Näistä yhden sivun mittaisista sarjakuvista koostuu huikea seikkailu, jossa Mikki ja Aku päätyvät mitä ainutlaatuisimpiin paikkoihin jahdatessaan Roopen rahat vieneitä roistoja: viidakkoon, valtameren pohjalle, kuuhun ja atsteekkien (tai kenties mayojen...tai ehkä olmeekkien) muinaiseen kaupunkiin.

Lue lisää »


Keksityn tarinan mukaan Mikin hulluimmat seikkailut- kirja koostuu jatkosarjasta, joka ilmestyi alun perin 1960-luvun Mickey’s Quest -lehdessä. Tekijöiden mukaan lehden puuttuvat numerot ovat kadonneet jäljettömiin, joten kirjassa on mukana vain osa Mikin seikkailuista. Tämä yksityiskohta takaa sen, että tarina etenee todella nopeasti, eikä juonenkäänteissä ole välillä järjen hiventäkään.

Erityisen hauskoja ovat puuttuvien sivujen mukanaan tuomat äkkinäiset käänteet, jotka pistävät pohtimaan, miten mihinkin pulaan on ylipäätään päädytty: juurihan Aku karkasi naamaa nuolevilta Kuun humanoideilta ja nyt ollaan jo valtameren pohjassa ihmettelemässä merenkuninkaan linnan arkkitehtuuria!

Kirjan toteutuksessa on hienosti kiinnitetty huomiota siihen, että kyseessä olisi mukamas vanhoista lehdistä kopioitu teos. Sivut ovat paikoin kellastuneita, revenneitä ja likaisia. Myös väritys sopii vanhaan tyyliin.