Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko90733097.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Kummitus

27.02.2019

Kummitus

Johanna Jasmine

Kummitus on pieni olento, joka viihtyy muun muassa teekupeissa, pyykkikoreissa ja hammastahnatuubeissa. Kummitukset saavat välillä aikaan kaaosta ympärillään, mutta ne aiheuttavat harvoin sen suurempaa vahinkoa (poikkeuksina mainittakoon dodolintujen sukupuutto, Turun palo sekä rutto).

Lue lisää »


Kummitukset eivät juuri piittaa ihmisistä, joille ne ovat näkymättömiä ja yhdentekeviä (vaikka välillä saatamme aistia niiden läsnäolon tai niiden touhujen sivuvaikutukset). Ne saattavat joskus kasaantua ihmisen päälle niin, että kyseinen ihminen tuntee olonsa jotenkin omituisen raskaaksi. Ja joskus joku niistä voi ryövätä kihlasormuksen kruunukseen.

Kummituksen alkupuoli on kokoelma lyhyitä strippejä, ja toisen osan muodostaa yhtenäinen kertomus kummituksesta, jonka Tuoni kaappaa, koska tarvitsee konsultointia lemmenasioissa.

Pienistä kummituksista on kyllä pakko tykätä. Ne ovat suloisia ja kekseliäitä. Sarjakuvaan on piilotettu historiallisia faktoja, ja viittauksia vanhan kansan puheisiin erilaisista pahanilkisistä hengistä. Sarjakuvan loppupuolen suuremmat hahmot, Tuoni ja Louhi, ovat persoonallisia ja hauskoja.

Kummituksen huumori on paikoitellen vähän lapsellista, vähän epäsovinnaista, ja vähän räävitöntäkin, mutta toisaalta se pistää myös miettimään asioita. Suosittelen Kummitusta kaikille, mutta herkkänahkaisimpien kannattaa kokeilla jotain muuta.