Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko90733097.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Eino ja suuri possukysymys

27.02.2019

Eino ja suuri possukysymys

Antti Nylén

Eino saa enoltaan 7-vuotissyntymäpäivälahjaksi laatikon, jonka sisällä on jotain painavaa. Eno sanoo, että sen, mikä laatikossa on sisällä, nimi on Pulla ja, että sen voi syödä. Eino miettii, että olisikohan laatikko täynnä suklaata tai olisiko siellä syötävä pullapoika? Mutta se mikä laatikossa on ei todellakaan ole suklaata, saati pullaa, vaan puhuva, ajatteleva lelupossu!

Lue lisää »


Eino asuu isänsä kanssa kahdestaan, tai oikeastaan kolmestaan, kun lasketaan Hiski-kissa mukaan. Einon isä ei ole kummempi kokki, joten purkkihernekeitto on tuttuakin tutumpi ruoka heidän kodissaan. Eino tosin jättää syömättä ne harmaat klöntit, joista ei oikein osaa sanoa mitä ne ovat ja miksi niitä on hernekeitossa.

Einolla on maailman siistein eno, Vihtori. Vihtori elää kuin muuttolintu kierrellen maailmaa ja tuo tullessaan aina jotain todella erikoista Einolle. Eino on saanut Vihtorilta muun muassa hain hampaat (joista Einon paras kaveri Osmo on tosi kateellinen), afrikkalaisia puolijalokiviä ja haamugeneraattorin.

Eino saa enoltaan 7-vuotissyntymäpäivälahjaksi laatikon, jonka sisällä on jotain painavaa. Vihtori sanoo, että sen, mikä laatikossa on sisällä, nimi on Pulla ja, että sen voi syödä. Eino päättää avata lahjan vasta seuraavana päivänä ja ajattelee, että olisikohan laatikko täynnä suklaata tai olisiko siellä syötävä pullapoika? Mutta siellä onkin vaaleanpunainen lelupossu ja se possu osaa puhua, kaiken lisäksi se on todella fiksu. Pulla-possulla on omituinen pyyntö: se haluaa tulla syödyksi. Eino kauhistuu ajatuksesta, että hänen pitäisi syödä Pulla, mutta hän myös huomaa, että Pulla kasvaa ja paisuu todella nopeasti.


Pullan kanssa Eino juttelee aika monesta tärkeästä asiasta, kuten siitä mitä eroa on ihmisellä ja eläimellä? Eino alkaa miettiä, että miksi osa eläimistä on ruokaa ja toiset ovat ystäviä?

Tämä kirjaa herättää ajatuksia, ja opettaa miettimään asioita useammalta kantilta. Sopii ääneen luettuna hieman alle kouluikäiselle, ja itsenäisesti luettavaksi alakoululaisille.