Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Tyttövoimaa!

26.03.2020

Tyttövoimaa!

Sofie Frøysaa ja Ulrike Falch

Oletko kyllästynyt siihen mitä ihmiset ajattelevat, että millainen sinun tulisi olla? Oletko epävarma omasta kehostasi? Oletko kohdannut vähättelevää tai törkeää käytöstä itseäsi kohtaan? Jos vastaus näihin on kyllä, niin ota käteesi Tyttövoimaa! niin ymmärrät, ettet ole yksin.

Lue lisää »


Sofie ja Ulrike kirjoittivat nuorille kirjan feministisyydestä, tasa-arvosta ja jokaisen ihmisen oman kehon määräämisvallasta. Kirjassa käydään läpi molempien kirjoittajien omat nuoruustarinat syömishäiriöineen, kiusaamisineen ja iho-ongelmineen. Jotkin osat näistä tarinoista ovat vähän rankempaa luettavaa, mutta herättävät kyllä ajattelemaan asioita.

Niin kuin Ulrike ja Sofie itse kirjassa sanovat, kirjaa ei ole pakko lukea kokonaan, vaan sitä voi myös käyttää apuna tilanteen mukaan. Kirjaan on koottu heidän tarinoidensa lomaan kolme suurempaa kokonaisuutta: koulu, keho ja seksi. Jokaisessa osiossa on pienempiä juttuja, joissa kirjoittajat antavat konkreettisia neuvoja siitä, miten pärjäät esimerkiksi silloin kun kuulet hyvin yleisen heiton ”Onko sulla menkat, vai?”. Sen lisäksi he perustavat mielipiteensä tutkittuun tietoon, ja käyttävät monipuolisesti erilaisia tietolähteitä.

Älkää antako kirjan nimen hämätä, tämä kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ajaa tasa-arvon asiaa. Kirjassa puhutaan myös siitä, kuinka kalkkiutuneita ovat määritelmät eri sukupuolista, vielä tänäkin päivänä.

Tämä on kirja, joka kannattaisi myös aikuisten lukea! RN-H