Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

 Totuuskeiju

17.02.2020

Totuuskeiju

Matt Haig

Matt Haig on kirjoittanut aikuisille paljon viisaita kirjoja ja aina joskus häneltä ilmestyy myös lapsille kirjoja, joissa niissäkin on viisauden siemen...

Sarjakuvan tyyppisesti kirjoitettu lastenromaani on hauska ja tunteisiin vetoava.

Lue lisää »


Tarina kertoo totuuskeijusta, joka oli kovin yksinäinen, koska hänen oli aina puhuttava totta...

Kun totuuskeiju oli pieni, Julia-täti langetti hänen päälleen loitsun Hänen on pakko puhua aina vain totta. Se on varsinainen riesa.

Kerran Totuuskeiju laittoi illallista kiltille tonttutytölle, joka kuitenkin suuttui, kun keiju töksäyti että tyttö haisi pahalta. Ja kun totuuskeiju järjesti Amelia-siskonsa syntymäpäivät, hän lauloi koko suvun edessä: "Paljon onnea vaan, olet inhottava..."

Kukaan ei enää halunnut olla Totuuskeijun ystävä. Eräänä päivänä hän on matkalla kaupunkiin ja törmää valtavaan syyläiseen jättiläisjalkaan. Totuuskeijun katse vaeltaa jalkoja pitkin yhä ylemmäs. Hänen sydämensä pamppailee, eikä ihme. Hän on törmännyt peikkoon, joka on yli kymmenen metriä pitkä.

Peikko nappaa keijun valtaisaan kouraansa. "Sinä olla varmasti namia" se sanoo. "Sinun koti olla minun mahassa." Keiju parka rimpuilee ja yrittää vakuuttaa, että ei maistu hyvältä vaan on luiseva ja sitkeä.  "Jos et olla ruokaa", peikko sanoo, "sinä kertoa minulle hyvän tarinan! Alahan puhua"

Millaisen tarinan Totuuskeiju kertoo? Hänen on puhuttava totta.