Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Aavikon eläimet: Suuressa kaupungissa

20.12.2019

Aavikon eläimet: Suuressa kaupungissa

Katalina Brause

Keskellä kuumaa aavikkoa asustelee neljä kaverusta; pieni dromedaari Dumdidum, kärttyinen kameleontti Sandiago, nokkela aavikkokettu Finnek ja ärhäkkä termiitti Timmy. Nämä neljä ovat parhaita kavereita ja nautiskelevat elämästään aavikon leppeässä 55 asteen lämpötilassa, kunnes eräänä päivänä tapahtuu jotain ennenkuulumatonta…Dumdidum katoaa!

Lue lisää »


Yhtenä aamuna kun Dumdidum paistaa kananmunia kivellä, kuten aina, postiantilooppi heittää sen eteen sanomalehden. Dumdidum katselee kiinnostuneena sanomalehteä, vaikka se ei osakaan lukea. Sen huomion kiinnittää yhdessä kuvassa jokin, mitä se ei ole koskaan elämässään nähnyt: punainen sateenvarjo. Se alkaa uneksia omasta pienestä sateenvarjosta. Yhtäkkiä se lähtee juoksemaan halki hiekan, se juoksee yli dyynin ja katoaa sen taakse. Hyvänen aika!

Kun muut toverit heräävät ja huomaavat, että Dumdidum on poissa, he huolestuvat. Nokkela Finnek huomaa kuitenkin sanomalehden, jossa mainitaan, että kaupungissa järjestetään autokilpailut. Finnek päättelee, että Dumdidum on lähtenyt kaupunkiin. Sandiago hermoilee Dumdidumin vuoksi, joka tunnetusti eksyy helposti tai vähintään hukkaa varvastossunsa. He päättävät lähteä vaaroja uhmaten ystävänsä perään ja löytävätkin tämän, mutta seikkailu on vasta alussa. Kaupungissa he kohtaavat kengurutyttöhiiri Briossin, josta onkin suuri hyöty, kun aavikon eläimet päättävät osallistua autokilpailuun päihittääkseen pahisjengi Katalan Kolmikon. Kuinka mahtaa käydä?

Kirja on hauska ja nopealukuinen. Sopii mainiosti ääneen luettavaksi ja 2.-4.luokkalaisille itsenäisesti luettavaksi. RN-H