Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Kauhukännykkä

11.11.2019

Kauhukännykkä

Anu Holopainen

Anu Holopaisen Iik!-sarja on kuin R. L. Stinen kauhukirjat; jotain outoa on aluksi ilmassa
ja pikku hiljaa paniikki kasvaa niin, että lopulta lukee vain hurjalla vauhdilla eteenpäin,
että pääsisi piinaavasta kohtauksesta pois!

Lue lisää »


Saku ja Sussa ovat 11-vuotiaat kaksoset ja toistensa parhaat kaverit. Heillä on 6-vuotias pikkusisko Siiri. Yhtenä päivänä Saku löytää maasta kännykän. Kukahan sen on pudottanut? Se on jotenkin outo, loistaa vain sinistä valoa. Se on hienon mallinen ja vielä väriltään sininen. tällaisen Saku on aina halunut. Hän tuijottaa ruutua lumoutuneena.

Mutta sitten tulee luokan iso ilkimys Ville kätyreineen ja ottaa luurin Sakun kädestä. Saku on vimmoissaan, mutta ei voi tehdä mitään. Vielä yölläkin hieno puhelin pyöriii hänen mielessään.

Mutta seuraavana päivänä Ville ei tule kouluun. Joku näkee hänen käveleän kadulla, mutta häne menee koulun ohi. Tuijottaa vain keskttyneenä uutta kännykkää. Ville on jotenkin muuttunut. Hänen tukkansa on alkanut tummua juuresta ja silmätkin ovat pikimustat. Parin päivän päästä Ville on kadonnut!?!

Sitten tokaluokkalainen Pirre löytää kännykän. Se on pinkki, Pirren lempiväri. Pirre on aivan  rakastunut uuteen, hienoon puhelimeen ja kulkee kadulla sinisen valon lumoamana. Pian hänkin katoaa.

Kun sitten kaksosten pikkusiksisko Siiri löytää kännykän, onkin jo tosi kyseessä. Saku ja Sussa yrittävät saada kännykän pois Siiriltä, mutta tämä puolustautuu raivoisasti.Siiri on pelastettava! Kaksoset tietävät varotoimenpiteet, joihin on ryhdyttävä, mutta saavatko he pikkusiskon takaisin? Entä miten käy Villen ja Pirren?

Seuraava Iik!-sarjan kirja on nimeltään Kilikorven vampyyri. Kilikorpi on maastopolkualue Sakun ja Sussan kodin lähelä.