Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko2.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Ilon Milli ja pelon Mölli

04.11.2019

Ilon Milli ja pelon Mölli

Jenna Kostet & Kaisu Sandberg

Milli on aivan tavallinen tyttö, jolla on äiti, isä ja pikkuveli. Milli viettää iloisia päiviä nauttien metsäretkistä, seikkailuista, pianotunneista, esikoulusta. Millin mielestä maailma on ihmeellinen ja jännittävä paikka, ja Millin elämä on ihanaa. Kunnes eräänä päivänä Milli tutustuu Mölliin!

Lue lisää »


Milli tapaa Möllin ollessaan metsäseikkailulla ihanassa keväisessä metsässä. Milli on kiivennyt korkealle puun oksalle katselemaan ympärilleen, kun kuulee yhtäkkiä alhaalta äänen:

-Ei kannata kiivetä puuhun. Voit pudota ja satuttaa itsesi!

Sen sanoo Mölli. Mölli sanoo myös tulleensa pitämään huolta Millistä, koska elämä on vaaroja täynnä!

Mölli opettaa Millille, että metsässä piilee mörrikäisiä, joita SIETÄÄ PELÄTÄ.  Lattialla möyriessä voi saada KURKKUTUKISTUKISTUKSEN.  Yöllä pimeässä huoneessa liikkuvat YÖMÖLKÖT.  Veneretkelläkin voi kimppuun hyökätä kammottava TUSKA-TURSKA. Milli kulkee Möllin perässä pelotellen milloin milläkin vaaroilla opettaen Millinkin pelkäämään. Pahinta ettei Mölliä pysty näkemään kukaan muu, kuin Milli, joten kaikki luulevat Millin muuttuneen pelkuriksi.

Mummolareissulla Mölli osoittaa vaaria ja kuiskuttaa Millille vaarin olevan vaarallinen. Mutta mitä kummaa, vaari näyttääkin iskevän Möllille silmää! Näkikö vaarikin Möllin?

Ei paljasteta tarinan loppua? Toteaako Mölli vaarin vaarattomaksi, vai opettaako Mölli ehkä vaarinkin pelkäämään?

Kirja on noin 5-8-vuotiaille suunnattu kuvakirja, jonka teemana ovat pelot ja niiden käsittely.